Frizerski salon mjesto je s kojeg najčešće izlazimo s osmijehom na licu. No što kad se dogodi suprotno i poželimo zaplakati vidjevši odraz u ogledalu pri izlasku iz salona? Kako popraviti katastrofu poput grozne boje ili frizure koja je daleko od one koju ste željeli?

Došli ste kod frizera s idejom i slikom frizure kakvu želite i uzorkom boje savršene za vašu kosu. I što je moglo krenuti po zlu? Činjenica je da ista frizura, kao i boja, ne izgleda jednako na svakoj kosi.

Ona ovisi o vrsti kose, prirodnoj boji i, naravno, frizeru, jer on može imati potpuno drugačije viđenje vaše ideje. No svaka pogreška, pa i ona frizerska se može popraviti u nekoliko koraka, nakon kojih nećete morati izlaziti u javnost s pokrivalom za glavu.

1. Ako shvatite da niste zadovoljni frizurom prije nego napustite salon, posavjetujte se s frizerom što biste mogli promijeniti da budete zadovoljni novom frizurom ili jednostavno odaberite neku koja će vam bolje pristajati.

2. Pitajte najbliže prijatelje za mišljenje i savjet. Možda nije problem u novoj frizuri - uobičajeno je da je svaka veća promjena nešto novo i da se jednostavno trebamo naviknuti na nju. Prijatelji vam mogu pomoći u objektivnom mišljenju i reći je li novi look zaista promašaj ili se samo vama tako čini. Naravno, savjetovat će vas i o načinima na koje možete mijenjati novi izgled kose.

3. Razmislite čime niste zadovoljni i zapišite to – prekratko ošišano, nedovoljno ošišano, nejednaki slojevi, presvijetla boja… Kad dobro proučite novu frizuru i smirite dojmove, kontaktirajte frizera i recite što vas muči. Većina frizera bit će sretna jer imate povjerenja u njih dajući im priliku za popravak i učinit će sve da budete zadovoljni.

4. Upitajte frizera za savjet o kosi – koja frizura bi najbolje odgovarala vašem licu, kosi, puti, te koja sredstva je najbolje koristiti i kako održavati frizuru. Problemi u komunikaciji su najčešće uzrok neželjenih rezultata u salonima za uljepšavanje i stoga je bolje ispitati sve opcije i uzeti u obzir savjete stručnjaka kako se ne biste razočarali u rezultate.

>> 10 stvari koje vam frizer niakad neće priznati

>> VIDEO Pod škare: Kratka kosa je u modi

5. Kosa raste. Koliko god bili nezadovoljni novim izgledom, on neće dugo trajati. Kosa brzo raste i mijenja oblik s dužinom. Stoga nema razloga za paniku. Uostalom, svaka promjena je dobrodošla i da biste saznali što vam najbolje pristaje, dobro je isprobati razne stilove. Možda vam se na kraju svidi upravo ona frizura ili boja kojom ste u početku bili zgroženi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju