Nedostatak volumena, petljanje kose i masno tjeme vrlo je čest problem kod žena koje imaju vrlo tanku vlas kose. No nije sve tako crno jer tanka kosa ima mnogo svojih prednosti, samo ih je važno na pravi način istaknuti. Upravo zbog njezine strukture vrlo ju je lako oblikovati i postići glamurozan izgled u samo nekoliko minuta. Ako i vi spadate u ovu skupinu vrijeme je da savladate nekoliko jednostavnih trikova

Velne koje su obilježile daleku prošlost su ponovno u modi. No više ne morate držati viklere već i vrlo jednostavno možete dobiti pomoću figara.

U figaro uhvatite pramen kose te ostavite samo nekoliko sekundi kako ne bi oštetili kosu. Nakon toga pored ponovite istu stvar dok ne dobijete valove.

Kako bi se kovrče što duže održale potrebno je lakirati svaki pramen posebno i to suhim lakom za kosu. Kada s lak osuši širokim češljem raščešljajte pramenove te tapiranjem naglasite profil i vaša dnevna frizura je spremna.No volumen možete naglasiti i peglom za kosu. Peglom primite pramen kose, pramen omotamo oko pegle, uhvatimo ga za kraj te lagano povlačimo prema kraju pramena.

Peglu za kosu ne smijemo držati na pramenu više od 10 sekundi na istom mjestu. Na taj način ćete dobiti krupne lokne koje mogu izgledati vrlo elegantno.

>> Žena zima: Kako odabrati pravi make up?

>> Žena jesen: Kako odabrati pravi make up?

Tanka kosa može biti i suha i neposlušna što bez odgovarajuće njege i pripreme može izgledati vrlo neuredno. No i za to ima lijeka u čemu nam ponovno može pomoći pegla za kosu.

Prije peglanja kose potrebno je nanijeti silikon koji će vašu kosu zaštititi od isušivanja. Pramen po pramen laganim potezima povlačimo peglu od korijena kose pa sve do vrhova i to u nekoliko poteza kako vrhovi ne bi izgledali prelomljeno.
Ne zadržavajte se na pramenu dulje od nekoliko sekundi već u nekoliko poteza ponovite postupak.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju