Želite li maksimalno naglasiti vaše oči potrebno je pravilno nanijeti maskaru. No tanka je granica između neodoljivog pogleda i zamrljanih i slijepljenih trepavica tes toga naučite kako pravilno naglasiti pogled

Maskara je točka na i potpunog make-upa, a duge i guste trepavice san su svake žene. No baš kao i sa svim ostalim, i s maskarom se ne smije pretjerivati jer u protivnome ste postigli potpuno drugačiji efekt.

Za razliku od sjenila i pudera, maskara ima puno kraći rok trajanja. Nanesete li maskaru koja s već počela zgušnjavati i sušiti vaše će trepavice ostati slijepljene i kratke.

Kako bi vaše trepavice zablistale poslušajte savjet stručnjaka.
Ako imate priliku, prije nanošenja maskare svinite trepavice uvijačem što će dodatno naglasiti vaš pogled.

Maskara se nanosi od korijen trepavice i to kratkim potezima lijevo i desno te dugim prema vrhovima trepavica. Na taj ćete način maksimalno istaknuti pogled i dobiti volumen i dužinu.
Nakon što ste nanijeli prvi, kratko pričekajte te nanesite i drugi sloj i to dugim pokretima. Treći sloj doista nije potreban.

>> Šminkom naglasite najveći adut na licu

>> Što sve morate znati o maskari?

Maskaru stavite i na donje trepavice i to na isti način, od korijena prema vrhovima. Budite oprezni kako ne bi zamrljali i kožu, a ako vam se to dogodi, štapićem za uši nježno protrljajte područje ispod trepavica. Za donje trepavice dovoljan je jedan sloj maskare.

Ako vam se dogodi nezgoda sa slijepljenim trepavicama, reagirajte odmah i s češljićem za trepavice ili čistom suhom četkicom 'raščešljajte' trepavice i uklonite višak.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju