Kada je riječ o profesionalnom make-upu lice je poput slikarskog platna koje čeka na svoje umjetničko djelo. Ako vi još uvijek niste taj umjetnik, uz pomoć nekoliko savjeta o šminkanju vrijeme je da postanete

Na licu treba istaknuti ono najbolje, a početak priče leži u dobroj podlozi koja se sastoji od korektora za podočnjake i manje nepravilnosti, tekućeg pudera koji se ravnomjerno nanosi na cijelo lice i pudera u prahu ili kamenu koji će sve to fiksirati i matirati.

Bronzer nije rumenilo već dosta tamnija nijansa boje kože koja s debljim kistom nanosi ispod jagodične kosti pa sve do uha.

On će naglasiti vaše jagodice i oblikovati lice. Imate li visoko čelo nanesite bronzer oko korijena kose, odnosno na gornji dio čela.

Želite li da vaš ruž potraje, dobro napudrajte usne te nanesite olovku koja će biti nešto malo tamnija od ruža.

Iscrtajte usne po vanjskom rubu, ali nemoj te prelaziti granicu usne. Kada se nanosi ruž, ne vucite ga po usnama, već lagano tapkajte.

Prije nego krenete sa šminkanjem očiju, dobro prepudrajte oko kako bi spriječili razmazivanje olovke ili maskare. Olovka za oči se nanosi prije , a tuš nakon sjenila.

Tamnije sjenilo nanesite na vanjski dio kapka, a ona svjetlija ispod obrve te na sam unutarnji kut oka.

>> I vi možete imati trepavice kao Eva Longoria

>> Odaberite naušnice koje pristaju vašem licu

Rumenilo je vrlo važan dio dobrog make-upa, a nanosi se tanjim kistom. Ono mora biti u ružičastim nijansama što će vašem licu vratili prirodnu svježinu.

Njime se nijansiraju jagodice i to od polovice oka kratkim potezima prema van.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju