Coco Chanel jedan je od modnih autoriteta čiju nepogrešivost nitko nije usudio dovesti u pitanje. Do sada. Hrabri kritičar koji se to odvažio napraviti je modni velikan čiju veličinu potvrđuje i njegova modna titula Kaiser Karl. Riječ je naravno o Karlu Lagerfeldu

Modne ideje Coco Chanel osim što su i danas svježe i spremne za svakodnevni živote te zahtjeve koji se nameću svečanoj odjeći, svojedobno je izvukla ženska tijela iz korzeta te ih odjenula u komotnu odjeću kojom su se do tada mogli služiti samo muškarci.

Bez hlača i prugastih mornarskih majica koje je ostavila u dnevno modno naslijeđe te male crne haljine čija mnogobrojna lica još uvijek otkrivamo, teško je zamisliti stil i najmanje modno osvještene žene.

Nitko nije doveo u sumnju nepogrešivost velike Coco do nedavno održane modne konferencije gdje je kreativni direktor upravo kuće 'Chanel' i jedan od najvećih današnjih modnih umova otkrio njezine dvije velike pogreške.

>> Bujna stokilašica zagazila u Chanel

Riječ je o Kaiseru Karlu, odnosno Karlu Lagerfeldu, ekscentričnom zaljubljeniku u besprijekorni modni luksuz, a njezini promašaji su nepriznavanje mini-suknje i trapera.

>> Karl Lagerfeld kao dizajner modnog otoka

'Njezina prva greška bila je kada je rekla da niti jedan muškarac ne voli žene u mini-suknji.  Drugu grešku napravila je kada je zaključila da su traperice užasne. To je bio glavni modni hit u to vrijeme, bile su to šezdesete. Nikoga nije zanimalo da mu neka starica kaže da minice i traperice nisu šik. Rezultat toga bilo je to da je izgubila važnost, više nikoga nije zanimalo što ona ima za reći', bez dlake na jeziku rekao je Lagerfeld pri tome dodajući kako je Coco Chanel imala veliku utjecaj u modi, ali ne baš onoliki koliki si je sama pridavala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju