Njegovo ime je John Galliano. On je dizajner koji je svojom antisemitskom izjaviom šokirao svijet zbog čega je dobio otkaz s mjesta kreativnog direktora u modnoj kući Dior. No on je i kreator prekrasne vintage vjenčanice u kojoj se udala Kate Moss i zasjenila princeze

Model Kate Moss udala se za Jamiea Hincea, a njena kćer Lila Grace bila je jedna od 15 djeveruša. Vjenčanje je održano u seoskoj crkvi u Costwoldu jučer poslije podne, a nakon ceremonije novopečeni bračni par pozirao je s djeverušama.

>> Kaos na mjestu vjenčanja Kate Moss

>> FOTO: Gallianova posljednja revija za Dior

>> Dior suspendirao Johna Galliana zbog antisemitskih uvreda

Kate je izgledala zanosno u vjenčanici koju je dizajnirao John Galliano, ujedno i njezin bliski prijatelj. Nagađanja o Kateinoj haljini već su mjesecima bila glavna preokupacija modnih novinara i kritičara, no prekrasna Britanka danas je dokazala kako uz svoje prijatelje ostaje i u dobru i u zlu. Prljavo bijela vintage haljina djelo je njezinog bliskog suradnika i trenutno omraženog Johna Galliana. Galliano je inspiraciju pronašao u liku Zelde Fitzgerald, a već je dizajnirao unikatne haljine za Katein 21. i 30. rođendan.

Za frizuru mladenke zaslužan je Sam McKnight, dok je cipele specijalno za njezino vjenčanje napravio Manolo Blahnik.

On je po želji manekenke podstavio cipele plavim uloškom, da bi Kate, kako tradicija nalaže, imala 'nešto plavo'. Hince je odjenuo svjetlo plavo odijelo Stefano Pilati, a njegovom rock imageu doprinjele su sunčane naočale.

Nakon poziranja ispred crkve, par se odvezao limuzinom u kuću manekenke u Costwoldu, vrijednu dva milijuna funti, gdje će provesti sljedeća tri dana u slavlju. Mediji prenose da će pjevati i Iggy Pop, Beth Ditto, Snoop Dogg i Carl Barat.
Dan uoči vjenčanja u selu je viđena i kćer rockera Micka Jaggera Jade. Među uzvanicama su i Naomi Campbell, Vivienne Westwood, Stella i Mary McCartney, Sir Philip Green, Tracey Emin, Rhys Ifans, Jude Law, Jo Wood i mnogi drugi. (Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju