Čak 80 posto ispitanika smatra da se isplati ulagati u izgled na radnom mjestu, dok 4 posto dotjerivanju u radnom okruženju ne posvećuje pažnju. Mnogi smatraju kako su osobe s viškom kilograma u nepovoljnijem položaju

Portal Posao.hr u suradnji s časopisom Elle i poliklinikom Nola proveo je istraživanje na temu: 'Ljepota na radnom mjestu'.

Istraživanje je pokazalo da 79 posto ispitanih smatra kako osobe ugodne vanjštine imaju prednost u poslovnom okruženju, a 45 posto drži da je ugodan fizički izgled prednost prilikom zapošljavanja.

Da fizički izgled ima utjecaj na visinu prihoda smatra 32 posto, dok 28 posto ispitanika drži da tome nije tako. 38 posto ispitanika misle da se u njihovim tvrtkama ne posvećuje pažnja fizičkom izgledu, a 35 smatra suprotno.

>> 8 neugodnih pitanja na razgovoru za posao

Čak 50 posto ispitanika odlučilo bi se na neki kozmetičkih tretmana s ciljem poboljšanja i razvoja karijere. Njih 37 ne bi bilo spremno na takav potez.

Zanimljiv je podatak da bi se 20 posto ispitanika za napredak u karijeri odlučilo i na kirurški zahvat, a 64 posto njih odbilo je takvu ideju. Kako bi pridonijeli statusu na radnom mjestu, 34 posto ispitanika troši više novca na odjeću, a 28 posto njih više ulaže u kompletan izgled.

Urediti se za odlazak na posao voli 67 posto ispitanika, njih 18 posto to čini jer mora, a 9 posto uređivanju ne pridaje nikakvu pozornost. Čak 68 posto ispitanika smatra da su osobe koje imaju višak kilograma u nepovoljnijem položaju od ostalih kolega.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju