Nanošenje šminke za svaku je ženu poseban izazov. Nakon odabira podloge, rumenila i sjenila pažnju treba posvetiti pravilnom odabiru kistova uz pomoć kojih možete izraziti svoju kreativnost

Tržište nudi veliki izbor kistova različite kvalitete i oblika, no prilikom odabira posebno je važno provjeriti kvalitetu dlake kistova uz pomoć kojih nanošenje pudera te sjenila ne gubi na prirodnosti.

Duljina kista je također bitna jer on mora savršeno ležati u vašoj ruci kako bi osjećaj nanošenja šminke bio savršen.

Donosimo vam popis kistova koji će olakšati svakodnevno nanošenje šminke.

Kistovi za nanošenje sjenila

Kako bi sjenilom koje nanosite na kapke postigli točno onakav izgled kakav želite potrebno je koristiti se s nekoliko odgovarajućih kistova.

Spužvasti aplikator Eye Shadow Applicator za nanošenje sjenila mora biti stabilnog oblika i porozan kao bi sjenilo nanijeli ravnomjerno.

Pritom fine pore pravilno odabranog kista sprečavaju da se sjenilo prilikom nanošenja trusi što može stvoriti mrlje na mjestima na kojima ih ne želite.

Kistovi za nanošenje sjenila Eye Shadow Brush dolaze u dvije veličine, odlikuje ih mekana struktura i omogućuju optimalnu raspodjelu sjenila po kapku.

Za završnu fazu nanošenja sjenila od velike pomoći je kist Blending Eye Shadow Brush koji će zbog svog stabilnog oblika i elastičnih vrhova dlake omogućiti stapanje različitih nijansi i umanjiti grube prelaze koji će postati potpuno nevidljivi.

Posebnu pažnju prilikom šminkanja potrebno je posvetiti obrvama. Lijepo oblikovane i održavane obrve su ukras svakog lica, a prilikom nanošenja šminke možete ocrtati njihove konture. U tome će vam pomoći Eye Countour Brush kist koji se koristi i za iscrtavanje tanke i duge linije kapka.

Poseban izazov predstavlja i nanošenje maskare. Svaka maskara ima svoju četkicu uz pomoć boju nanosimo na gornje i donje trepavice, no kako bi spriječili efekt slijepljenih trepavica posebna četkica Lash Brush s najlonskim vlaknima formirat će trepavice, a pritom neće odstraniti nanesenu boju.

Kist za nanošenje ruža

Završni dodir svakog make up-a je nanošenje ruža na usne. Taj će vam zadatak olakšati Lip Brush kist koji dobro prima i raspodjeljuje boju te olakšava precizno nanošenje.

Kistovi za nanošenje pudera i rumenila

Za nanošenje, raspodjelu i savršeno ujednačavanje podloge na licu potreban vam je odgovarajući kist Foundation Brush uz pomoć kojeg ćete nanijeti optimalnu količinu podloge i tako postići prirodan izgled.

Kvalitetna dlaka spriječit će tragove koji kistovi mogu ostaviti na licu.

Nanosite li puder spužvicom ili prstima teško ćete postići da se podloga stopi s kožom.

Kist za nanošenje pudera u prahu Powder Brush također je neophodan alat koji morate imati u kozmetičkoj torbici.

On omogućuje da se puder pravilno raspodijeli po koži te matira i fiksira make up. Nanošenje uz pomoć kista spriječit će efekt prenapudranog lica.

Kist za nanošenje rumenila Blush Brush se zbog svog oblika odlično prilagođava crtama lica, a kombinacija mekoće i čvrstoće garantira savršeno naglašavanje crta lica. 

Zadovoljna vam daruje paket iznenađenja!

Paket iznenđenja Make up Factory dobila je Ivana Čavlović iz Zagreba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju