Tijekom šest dana modne groznice završio je tjedan mode u Milanu na kojem je preko sedamdeset dizajnera i modnih kuća predstavilo novitete za sezonu proljeće/ljeto 2014. godine. Najviše prašine podignula je revija Miuccije Prade, Versace i Missoni nastavili su trend 90-tih oživljavanjem logotipa, dok je modni dvojac Dolce & Gabbana naišao na kritike replicirajući identičnu kolekciju kao prethodne sezone

Savršene vremenske prilike pogodovale su obožavateljicama mode koje su Milanom kročile u ljetnim trendi kombinacijama kakve je ostatak Europe već pospremio u ormare.

Pistu je pak stresao tektonski potres izazvan novom kolekcijom Miuccije Prade koja svakom kolekcijom konkurenciji neumoljivo podiže ljestvicu. Ovoga puta učinila je to lakoćom adaptiranja atrističkih komada u nosivu modu, čime je kako ističe modni novinar Marko Banjavčič uspjela ostati izdvojena u modnom svijetu.

Revija koja je pak izazvala dramu bila je ona modne kuće Marni, osim višesatnog kašnjenja kolekcija je održana bez pratnje glazbom, što naposljetku nije umanjilo nego uveličalo japanski prizvuk prikazanih modela.

 

Za luksuz i glamur bio je očekivano zaslužan modni dvojac Dolce&Gabbana, no njihova kolekcija naišla je na negativne kritike. Modni stilist Petar Trbović smatra kako zbog svog patetičnog ponavljanja Sicilije kao inspiracije talijanski dvojac postaje irelevantan na modnoj sceni.

Nakon New Yorka trend 90-tih nastavio se i u Milanu, Versace i Marni vratili su se isticanju logotipa

Po dašak glamura modna kuća Versace vratila se u 90-te, trend logotipa koji je cvjetao u njihovom zlatnom razdoblju ponovno je našao centralno mjesto u kolekciji pa se motiv mreduze provukao kroz svaki komad odjeće. Ovaj trend nije zaobišao ni kuće Pucci i Misonni koje su također ponosno vratile prepoznatljiv motiv u kolekcije

Osim odjeće postavljeni su neki novi frizerski trendovi, pa se tako  iduće sezone kosa nosi podignuta. Punđe u svim formama i oblicima, od neuredne do kose spremne za crveni tepih definitivno će sudeći po viđenom ovladati  sezonom proljeće/ljeto 2014. godine.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju