Borba protiv mitesera često bude neuspješna, no jeste li se sjetili 'oružja' protiv mrskih crnih prištića potražiti u kuhinji? Upravo se ondje kriju sastojci od kojih možete napraviti prirodne pilinge i maske kojima ćete se na najnježniji način učinkovito riješiti tih 'crnih napasti'

1. DOMAĆI PILING
Umjesto kupovnih pilinga napravite doma sami prirodrodnu smjesu s kojom ćete ukloniti nečistoće i spriječiti nastajanje novih prštića i mitesera. Smjesu možete napraviti od sljedećih mješavina: muškatnog oraščića i mlijeka, sode bikarbone i vode, limunovog soka i šećera, te soli i kiselog vrhnja. Jednostavno pomiješajte krutu namirnicu s pripadajućom tekućinom dok ne dobijete rijetku pastu.

Očišćeno lice navlažite vodom, te kružnim pokretima nanesite piling na lice i lagano masirajte tri do pet minuta. Pazite da stisak ne bude prejaki jer možete oštetiti kožu.

2. PILING OD MEDA
Prstima nanesite malu količinu domaćeg meda na suho očišćeno lice tako da se koncentrirate na dijelove s kojih želite ukloniti mitesere. Umasiravajte ga oko tri minute i zatim isperite lice vodom. Med zbog svojeg sastava vašem licu pružit će i antibakterijski i antioksidacijski tretman.

3. BJELANJKOM DO ČISTOG LICA
Na očišćeno suho lice prstima nanesite bjelanjak od jajeta. Počnite s tankim slojem i pustite da se kratko osuši. Zatim nanesite drugi sloj i pričekajte da se u potpunosti osuši. Na problematičnija područja možete nanijeti još jedan tanki sloj. Ostavite masku na licu 15 minuta te je skinite krpicom ili rukavicom od frotira namočenoj u toploj vodi.

4. MASKA OD ZELENE GLINE
Pomiješajte jednu žlicu kozmetičke gline s jednom žlicom jabučnog octa ili vode i miješajte dok se ne stvori glatka pasta bez grudica. Nanesite na očišćeno lice ili samo na područja zahvaćena miteserima. Pustite da stoji 15 do 20 minuta, a zatim pritisnite na lice rukavicu od frotira namočenu u toploj vodi te ga polagano i nježno obrišite. Za bogatiji učinak, glini možete dodati ružinu vodicu ili kapljicu, dvije eteričnog ulja po želji.

5. ČETKICA ZA ZUBE ZA NAJEKSTREMNIJE SLUČAJEVE
Ako nijedna druga metoda ne djeluje, pokušajte ukloniti mitesere četkicom za zube.

Koristite novu četkicu (mora biti što mekša) i natopite je limunovim sokom u koji ste dodali dvije kapi ulja jojobe ili nima. Četkicom, vrlo lagano, kružnim pokretima masirajte isključivo područja s miteserima. Povremeno četkicu možete isprati s vodom i dodati limunovog soka s uljima. Ovo radite najviše jednom tjedno i izbjegavajte područje oko očiju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju