Nakon što popijete svoje omiljeni gazirani sok ili hladnu pivu nakon napornog dana, konzervu izdvojite za reciklažu a prsten kojom ste je otvorili čuvajte kako biste je mogli iskoristiti za izradu - narukvice. Kada skupite dovoljno prstenastih otvarača, izaberite vrpcu u boji po izboru i modni dodatak za dnevni i večernji look je spreman

Da otpad nije smeće gotovo nam svakodnevno dokazuju kreativci čije ideje pokazuju kako već iskorišteni predmeti uz malo mašte mogu pokazati sasvim novo lice.

Kako bi ga otkrili i sami stvorili nisu uvijek nužne vještine majstora-dizajnera kao niti puno vremena, već svega nekoliko desetaka minuta.

>> Recesijski glamur: Od starih štikli napravite svjetlucave ljepotice

Jedan takav odličan primjer je efektna narukvica za koju vam je potreban paran broj prstena za otvaranje konzervi i jedna dulja satenska traka u boji po izboru čija dužina prepolovljena dužina treba biti barem za 1/3 duža od obujma zapešća.

>> Od stare do unikatne ogrlice uz vezice za cipele

Presavijte je na pola kako biste dobili dva reda kroz koji ćete, nešto ispod prepolovljenog dijela, provući prstene na čin da krenete s donje strane prvog dijela prstena te nastavite s gornjeg dijela.

Nastavite privlačenje u obliku slova S prsteni ne dužinom ne obuhvatite obujam zapešća.

Postupak ponovite i na drugom dijelu trakice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju