Jana Letilović jedna je od rijetkih hrvatskih dizajnerica koja se može pohvaliti kako je radila kao dizajnerica za modne divove poput Giorgioa Armanija, Dolce & Gabbane, Roberto Cavallija i Jean Franco Ferrea. Tako je i otkrila mračnu stranu ovog glamuroznog svijeta

Splićanka Jana Letilović Hrvatica je koja, kada je riječ o modnom dizajnu, u rodnoj zemlji gotovo da nema konkurencije.

No kako otkriva dizajnerica posao u modnoj industriji nije toliko privlačan i glamurozan kao što se čini.

Modni svijet je zanimljiv, okrutan i egoističan, ali se puno može naučiti. To je svijet u kojem se slijede hirovi kreatora, a što je modna marka poznatija, to je manja plaća.

'Radeći za poznata imena jedva sam uspjela platiti stanarinu', izjavila je Jana koja je dizajnirala odjeću za modne divove kao što su Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli i Jan Franco Ferre.

Mlada dizajnerica dodaje kako je moda muški svijet u kojem se žena mora boriti za opstanak, a iza blještavila i glamura koje otkrivaju crveni tepisi i modne revije krije se nešto sasvim drugo.

Dizajneri koji osmišljavaju odjeću ostaju anonimni, a poznata modna imena koja svoju inspiraciju crpe upravo iz njihovih radova i ideja, sve zasluge pripisuju sebi.

Dvadesetdevetogodišnja Splićanka odustala je od modom ugušene Italije te je odlučila posao koji voli potražiti u Japanu, gdje je biti dizajner sasvim druga priča.

Novcem zarađenim dizajniranjem za jednu japansku auto industriju Jana je zajedno sa svojim prijateljima otvorila  'B kind factory', modni studio za izradu nakita, naočala i majica u središtu Riminija te planira proširiti posao u Englesku ili Ameriku.

S obzirom na njezino bogato iskustvo,veliki talent ali i upornost vjerujemo kako će mlada dizajnerica uspjeti pokoriti modni svijet.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju