Ako mislite da su muškarci bili spremni nositi tajice jedino u srednjem vijeku, varate se. Naime, svijetom je zavladao trend muških tajica, štrampli i najlonki koji privlači sve više muškaraca

Još 2009. Godine Emilio Cavallini je predstavio kolekciju uniseks najlonki koje su na njegovo iznenađenje zavoljeli i muškarci.

>> Muške štikle na kojima bi pozavidjele i žene

'Kada smo započeli s online prodajom najlonki primijetio sam da je najtraženija veličina L i XL te sam istražujući otkrio da čak tri posto od ukupne prodaje čine upravo muškarci', izjavio je talijanski dizajner dodavši kako ga je  taj podatak ponukao da napravi uniseks kolekciju.

>> U nekoliko poteza od muške košulje do efektnih haljina!

Iako ih muškarci kupuju prvenstveno radi zaštite od hladnoće potražnja za modelima s uzorcima poput prugica, kosturskih glava i zvjezdica ipak govori da uz funkcionalnost muškarci teže i modnom izričaju.

No nakon Italije ovaj se trend proširio po cijelom svijetu pa je uz američku tvrtku 'G Lieberman and Sons' koja je lansirala tajice s otvorom, francuski brand 'Gerbe' lansirao je liniju najlonki u crnoj i boji kože.

Hoće li ovaj trend postati još izraženiji ili je riječ samo o modnom eksperimentu ne znamo, ali moramo priznati kako doista ne bismo voljele zateći svog muškarca u najlonkama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju