Opraštanje od voljenih štikli moglo bi postati stvar prošlosti ako posljednji izum u industriji obuće krene u široku proizvodnju i postane hit. Naime, 48-godišnji britanski dizajner Chris Shellis tvrdi da njegove najnovije štikle Borgezie Riviera koje je dizajnirao mogu trajati cijeli život pa čak i duže – imaju garanciju od nevjerojatnih tisuću godina!

'Riječ je o cipelama koje se mogu prenositi iz generacije u generaciju i uvijek će izgledati kao nove. Jednostavno su neuništive' uvjerava Shellis. Uz to, kaže da je ovo dizajnersko čudo, čija je cijena oko devet tisuća kuna, najudobnija štikla na svijetu – pa od čega li su to napravljene?

Iznenađujuće, od otpornog nehrđajućeg čelika, odnosno istog materijala od kojeg se rade noževi i vilice, te čvrstog srebra, što na prvu ne obećava udobnost. No vanjski materijal cipele odgovoran je samo za njenu izdržljivost dok savršenu udobnost osigurava postojan silikon kojim je obložena unutrašnjost cipele. Također su vrlo fleksibilne te se prilagođavaju nozi.

Dolaze sa životnom zalihom potplata u obliku srca i potpetica jer su to jedini dijelovi ovih revolucionarnih cipela koji će se s nošenjem istrošiti i koje treba zamijeniti.

'Znam kakve muke žene prolaze noseći cipele s visokom potpeticom. Manekenke su u ovim štiklama bile i po deset sati dnevno i ni u jednom trenutku nisu osjećale tegobe' tvrdi Chris Shellis te dodaje da se u njegovim 'vječnim' cipelama žene mogu i kupati i tuširati bez straha da će im se išta dogoditi.

Ovaj dizajner već ima iskustva s izradom najudobnijih cipela, jer 2011. objavio štikle s istim opisom, no to se bile izrađene od zlata i 2.200 dijamanata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju