Natura Siberica prva je ruska kozmetička linija prirodne kozmetike na hrvatskom tržištu. Doista je jedinstvena jer sadrži adaptogene sibirske ljekovite biljke te recepture koje su se koristile još u drevnoj ruskoj tradiciji.

Adaptogene divlje samonikle biljke posjeduju sposobnost prilagođavanja pa pomažu koži da se prilagodi raznim vremenskim uvjetima. U stanju su revitalizirati i usporiti starenje kože.

Za prirodnu kozmetiku 'Natura Siberica' biljke ručno beru i prikupljaju lokalna sibirska plemena

Da bi preživjele ekstremne klimatske uvjete, sibirske biljke i ljekovite trave sintetiziraju aktivne supstance s iznimno snažnim zaštitnim djelovanjem te imaju fantastične antioksidativne značajke zahvaljujući kojima koža vraća vitalnost.

Za prirodnu kozmetiku 'Natura Siberica' biljke ručno beru i prikupljaju lokalna sibirska plemena, a čistoću sastojaka jamče europski certifikati ECO BIO, ECOCERT i ICEA.

Ukupno postoji 5 linija: proizvodi za njegu tijela, lica, kose, antiage linja i linija za njegu beba. Natura Siberica, u želji da svoje proizvode učini pristupačnima što većem broju potrošača, posebnu pažnju usmjerava na dobar omjer cijene i kvalitete.



Stručnjaci u Natura Siberici koriste najmodernije tehnologije, kontroliraju sve dijelove proizvodnje i minimiziraju upotrebu umjetnih sastojaka, dok su recepture i formulacije za spravljanje proizvoda porijeklom iz drevne ruske tradicije.

Natura Siberica je kreirala jedinstvenu bazu svojih proizvoda koja savršeno odgovara različitim tipovima kože te pojačava efekt ostalih aktivnih komponenata

Pjena za kupanje novorođenčadi s organskim ekstraktima čička i koprive branda Natura Siberica ove je godine dobitnik zlatne nagrade na sajmu Natural Products 2013., a brand Natura Siberica 2012. godine proglašen je najboljom organskom zelenom kozmetikom na Međunarodnom sajmu kozmetike Cosmoprof u Bolonji.

Tvrtku je osnovao Andrey Trubnikov 2009 godine u Moskvi, no njezini korijeni sežu u daleku 1940. godinu kada su dva ruska botaničara, Lazarev i Brehkram proučavali 4000 biljaka koje preživljavaju u vrlo izazovnim sibirskim klimatskim uvjetima. Mnoge od tih biljaka koristili su stanovnici Sibira za izradu eliksira ljepote za rusku carsku obitelj.

Fascinantna je činjenica da su neke od ovih jedinstvenih biljaka preživjele i Ledeno doba prilagodivši se i najtežim uvjetima. Botaničari su uočili da one posjeduju rijetku kvalitetu usporavanja starenja kože.



Još jedna posebnost kozmetičkih proizvoda Natura Siberica su jedinstvene bazne komponente preparata - ulje sibirskog bora i vučjeg trna.

Kombinacijom snage i moći ovih biljaka, uz provedena znanstvena istraživanja, Natura Siberica je kreirala jedinstvenu bazu svih svojih proizvoda, koja ne samo da savršeno odgovara različitim tipovima kože, već i pojačava efekt svih ostalih aktivnih komponenata. Kroz dug i pažljiv proces obrade borovih sjemenki i vučjeg trna stručnjaci proizvode ulje bora poligliceril-6-ester i borov betain te Hippophae Rhamnoidopropyl betain kao bazu za šampone.

Osim adaptogenih biljaka po čemu je Natura Siberica jedinstvena, svakako valja izdvojiti i angažman ove tvrtke te sudjelovanje u zaštiti kulturnog nasljeđa autohtonih stanovnika (lokalnih plemena).

Sibir se prostire na 9,6 milijuna km. U njemu živi oko 40 raznih etničkih skupina, a mnoge od njih već stoljećima čuvaju kulturno nasljeđe te govore oko 200 različitih dijalekata i jezika. Zato je pomoć Nature Siberice od vitalnog značenja u očuvanju različitih kultura i tradicije sibirskih plemena.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju