Split je na dva dana postao prijestolnica mode. Split City fashion održan je drugu godinu za redom, a zaljubljenicima u modu se predstavila i Ana Marija Asanović čije kracije nose Severina, Doris Dragović i nova pjevačica grupe Magazin Andrea Šušnjara

Baš ovo događanje vinulo je u zvijezde mladu dizajnericu Ana Mariju Asanović, pa se ove godine vratila i pokazala kolekciju koju je predstavila ne nedavno održanom Cro A Porteru.

U Splitu je svoje kreacije predstavio i kreator Luka Grubišić, te usput otkrio koje se Hrvatice po njegovom mišljenju najbolje odijevaju.

'Sviđa mi se kako se odijevaju gospođa Canjuga, Lana Biondić i Sanja Duggan', te dodao kako bi estradnim umjetnicima trebalo dosta pomoći.

>> Anamarija Asanović s novom kolekcijom na Cro A Porteru

'Na pozornici ima dosta loših materijala i šljokica koje možda i mogu proći pod svjetlima reflektora, no čim se ona ugase vidi se koliko je sve skupa loše', rekao je Luka.

Splitsko modno događanje pogledala je i aktualna misica Katarina Banić koja se nakon povratka iz Kine bacila na humanitarni rad.

'Svake godine ću školovati jedno dijete iz Afrike', otkrila je Katarina.

>> FOTO: Misica Katarina pokazala obline

>> Nikolina Pišek struk naglasila roza suknjicom

Na komentare o višku kilograma se samo slatko nasmijala: 'Neka, ja sam vaša najdeblja misica', rekla je Kristina kroz smijeh.

Odijevanje sunarodnjaka prokomentirao je i modni znalac Nenad Korkut.

'Hrvati se dobro nose, neki možda i predobro. Čini mi se kako je ljudima to puno važnije nego neke druge stvari koje bi možda trebale biti prioritet.

Pobjedu na drugom Split City Fashion je odnio modni studio 2M kojem je pripala nagrada od 10 tisuća kuna.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju