Sjaji li vam se područje nosa, brade i čela žlijezde lojnice vam vjerojatno proizvode dodatne količine sebuma, koji pak začepljuje pore i stvara mitisere. Doskočite tijm problemima unaprijed uz pomoć učinkovitih savjeta za njegu kože lica

1. ČIŠĆENJE
Prvi korak u rješavanju masnog sloja s T zone jest odgovarajuće čišćenje lica ujutro i navečer. Odaberite nježni tonik za umivanje s niskim PH vrijednostima koji će ukloniti višak masnoća s površine kože, ali neće uništiti zaštitni sloj. Lice nemojte tretirati agresivnim sapunima jer ćete postići suprotni učinak. Jednom tjedno načinite i piling kože koji će ukloniti mrtve stanice i nečistoće s površinskog sloja kože.

2. NJEGUJUĆA MASKA
Barem jednom tjedno priuštite si masku za lice koji će ukloniti višak masnoća s područja brade, nosa i čela. U tom zadatku posebno će biti učinkovita zelena glina, običan svježi krastavac narezan na kriške ili 'smoothie' napravljen od malo zobene kaše, jednog svježeg krastavca i žlice jogurta kojeg je dobro držati na očišćenom licu oko pola sata, a potom isprati hladnom vodom.

3. NJEŽNI MAKE-UP
Agresivne kreme i kozmetički proizvodi dodatno će zamastiti T zonu. Zato birajte nježne pudere i druge preparate za lice. Najbolje bi bilo aplicirati organske proizvode za lice s prirodnim AHA kiselinama, te vitaminima A i E.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju