Prada, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton ili Birkin samo su neki od brandova koje hrvati obožavaju. No ako mislite da svi nose originale, varate se. Posjetili smo Tajland- zemlju dobrih kopija.

Brandovi su u trendu više nego ikad. Prada, Dolce & Gabbana Louis Vuitton ili Birkin samo su neki od svjetski poznatih brandova za koje su žene spremne dati više mjesečnih plaća kako bi u svom ormaru imale barem jednu torbicu ili novčanik.

No ako mislite da su sve to originali, varate se jer posjetite li Tajland shvatit će te kao većina Hrvata nosi smo kopije.

Kako biste postali ponosni vlasnik torbe s potpisom Birkin trebali bi čekati barem godinu dana, izdvojili bi od 6 do 100 tisuća eura, a godišnje ih se proizvede samo tri tisuće.

No nakon 10 sati leta te 5 sati vremenske razlike njezina cijena iznosi 1000 dolara jer to je Tajland.

Na vodećoj Bangkoškoj tržnici lažnim dizajnerskim proizvodima pod nazivom Patpong možete pronaći što god vam srce poželi.

Kao i kod svega ostalog, i kod kopija postoji razlika u kvaliteti što stručno oko može odmah primijetiti.

One najlošije napravljene od umjetne kože, lošeg šava i nekvalitetne kopče, dolaze naravno u lijepu našu, gdje joj cijena poraste preko tisuću posto.

>> VIDEO: Istanbul - meka trendovskih lažnjaka

>> Jestiva Chanelova torbica na hrvatski način

No uđete li u prekrasnu trgovinu s kvalitetnim kopijama zapitate se nosi li itko u Hrvatskoj originale.

Razlika je neprimjetna jer se pazi i na najsitniji detalj, što uključuje kvalitetu kože, znak, ali i konac.

Bez obzira na kvalitetu i preciznost izrade neke poznate marke kao što su Balenciage i Yves Saint Laurent ne možete pronaći niti u tragovima jer je njihova izrada preskupa zbog uzorka i brojnih pečata i detalja.

Najkompliciranija kopija je upravo Birkin torba koja u Hrvatskoj može dosegnuti astronomsku cijenu od 25 tisuća kuna.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju