Nova godina donosi nam i nove modne trendove. I dok su se neki prošlogodišnji čvrsto zadržali u još jednoj sezoni, novitete koje nam predlažu dizajneri objeručke smo prihvatili. Doznajte kakvi vas trendovi očekuju u 2013. kao godini modne slobode

Odjeća
Odjenete li ženstvenu suknju s bluzom nećete pogriješiti, savjet je modnih znalaca koji preporučuju da se u novoj sezoni poigrate s ova dva vječna komada. Dizajner Luka Grubišić objašnjava kako je bluza savršen detalj koji može podignuti svaku kombinaciju.

>> Hoćemo li ove trendove nositi i u 2013.?

I mekoća i lepršavost inspirirana Jadranom ponovno kuca na modna vrata što znači da će sezona proljeće/ljeto biti u znaku prugica, volana i uzoraka zbog čega se doista veselimo.
šarenilo i mašta glavne su zvijezde vodilje u novoj sezoni, a u toj takozvanoj modnoj igri gotovo sve je dopušteno.

>> 3 vrste neodoljivih kovrči uz uvijač za kosu

Kosa
No za razliku od odjeće, kosa se nosi puno ležernije i jednostavnije. Prirodne nijanse, fini prijelazi i čoko nijanse svakako su dobro došli. Za one nešto hrabrije i odvažnije, željne intenzivnih promjena stručnjaci preporučuju bakrene i crvene tonove te ljubičaste nijanse.

Čvrste i stroge frizure trebalo bi izbjegavati jer u trendu je prirodan look, raščupana pletenica i raspuštena kosa s blagim, divljim valovima za elegantni te nešto naglašenijima za dnevni look.

Šminka
I šminki bi trebalo pristupiti s oprezom jer u trendu je ponovno nood, odnosno prirodni look s naglaskom na mat izgled kože, ali i sjenila, no dugine boje su uvijek dobro došle. Koliko god intenzivna bila šminka obrve bi trebale biti u prvom planu jer u sezoni 2013. one su broj jedan i pravi su hit. Isto vrijedi i za crveni ruž koji će se protegnuti kroz sva godišnja doba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju