Sjećate li se priče o muškoj košulji koja u trenu postaje majica ili tunika, ili pak haljini koju možete nositi na 10 načina? Sada možete učiniti isto uz pomoć običnog, ali vrlo posebnog komada materijala sa slovenskim potpisom

Ponukana idejom o odjeći koja se može nositi na više načina slovenska dizajnerica Simona Kogovšek dizajnirala je vlastiti komad odjeće Pikoreo koji u samo nekoliko poteza može postati čak 11 različitih odjevnih predmeta.

>> U nekoliko poteza od muške košulje do efektnih haljina!

'Ideja se rodila kada sam na internetu vidjela komade odjeće koji se mogu nositi na razne načine, ali na žalost nisam mogla nikako doći do njih.

>> Haljina koju možete nositi na 10 načina

Tako sam odlučila sama napraviti nešto što bi moglo zamijeniti nekoliko odjevnih predmeta, a što bi cijenom i lokacijom bilo dostupno svima koji vole različite stvari', izjavila je Simona.

Naime, riječ je o komadu mekane tkanine koja sa svake strane ima dva otvora. Različitim preklapanjem i prevrtanjem obična četvrtasta tkanina postaje šal, pončo, bolero, bluza, tunika, dolčevita, džemper, kaput, marama ili majica, a svaki od navedenih se može nositi na još nekoliko načina. Ovaj zanimljiv komad može se pronaći u osam boja, a cijena mu iznosi 55 eura.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju