Proljeće je pred vratima, a s njim i novi trendovi frizura koje nameću najpoznatiji modni znalci i njihovi omiljeni modeli i muze - holivudske ljepotice, a sudeći po njihovom odabiru pred nama je sezona ležernih i jednostavnih frizura


Razbarušeni bob
Bob frizura još uvijek nije spremna za mirovinu, a male preinake frizure koja datira iz dvadesetih godina prošlog stoljeća doista su pravo osvježenje. Tajna se krije u nekoliko gotovo opuštenih kovrča u različitim smjerovima.

Na vlažnu kosu nanesite pjenu i pričekajte da bude gotovo suha. Na figaro ili tanke viklere namotajte nekoliko nasumično odabranih pramenova . Kada je kosa potpuno suha kosu prebacite preko glave i pramenove lagano razbarušite prstima te pošpricajte lakom za kosu.

Kovrčavi prirodni look
Kovrčava kosa doista je jedinstvena, ali i poprilično zahtjevna za održavanje. Najnoviji trendovi podignutih ili polu podignutih frizura naglasak stavljaju na prirodne kovrče i njihov volumen koji nikako ne bi trebali obuzdavati.

Svoje prirodne kovrče tretirajte kao i obično. Za polupodignutu frizuru pramenove uz lice povežite u pletenicu ili ih samo na tjemenu zakačite ukosnicama te fiksirajte lakom za kosu. Slično je i s potpuno podignutom kosom koja može biti svezana u nisku pundžu ili pletenicu na stranu, ali ne zaboravite da kosa mora zadržati prirodan volumen.

Raspušteni ležerni look
Nakon besprijekornih i pomno oblikovanih kovrča koje su vladale 2011. godinom došlo je vrijeme za nešto ležerniju varijantu duge kose koju je još prije desetak godina 'isfurala' Jennifer Aniston.

Spremite pegle za kosu i u nekoliko poteza napravite ležernu frizuru. Vlažnu kosu osušite sušilom i širokom četkom, a vrhove umotajte u krupne viklere, pošpricajte lakom za kosu i vaša frizura je spremna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju