Iako nas pletenice podsjećaju na tinejdžerstvo i odrastanje, u posljednje vrijeme su se na velika vrata vratile u modu, bez obzira radi li se o dnevnom, poslovnom ili večernjem looku. Kako nam frizer nije uvijek nadohvat ruke, Srećko Stamenković, profesionalac za njegu kose i stručni suradnik La Femme festivala, prvog festivala rezerviranog isključivo za žene, otriva kako ćete u nekoliko koraka napraviti veselu, razigranu frizuru s pletenicama

1. Najprije dobro raščešljajte kosu u svim smjerovima. Ako imate kosu do ramena ili ispod ramena, sakupite kosu od čela prema zatiljku sa svih strana.

2. Odredite visinu repa (ovisno o dužini kose). Kad to napravite, ukosite rep na jednu stranu.

3. Kad odredite mjesto repa, pomalo otpustite kosu kako bi izgledalo ležernije i zavežite rep. Pošpricajte rep nakon toga lakom za kosu kako bi kosa bila podatnija za pletenje, te kako bi se smanjio statički elektricitet.

4. Uzmite tri pramena kose i pletite, a na kraju zavežite na vrhu. Nakon toga prstima istegnite svaki plet kako bi izgledalo opuštenije i umotajte u smjeru kruga na bočnoj strani glave, te pričvrstite špangicama.
I to je to - dobit ćete efekt ležerne otmjene punđe za posao ili pak za izlazak.

A sve o pletenicama i ostalim tajnama dobrih frizura možete čuti od 10. do 13. travnja na prvom regionalnom festivalu za žene La Femme u Dubrovniku. Više informacija o cijenama, paketima i programu pogledajte na www.lafemmefest.com ili na službenim stranicama partner agencije Atlas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju