Područje oko očiju prvo pokazuje znakove starenja jer je koža tamo najtanja i naosjetljivija. Na sreću postoji cijela paleta kozmetičkih proizvoda uz pomoć kojih je moguće usporiti proces starenja

Kako starimo koža oko očiju postaje sve tanja, a tamni kolutovi sve vidljiviji. I kao da to nije dovoljno manjak kolagena i elastina u koži se manifestira kroz spuštene vjeđe, sitne bore i vrećice ispod očiju.

Estetski zahvati su jedan od popularnih načina koji može popraviti ovo stanje, no kako bi usporili proces starenja i nadomjestili koži ono što joj nedostaje potrebno ju je hraniti pravilno odabranim preparatima.

Dakle umjesto čarobnim štapićem tj. skalpelom kirurga popravite svoj izgled pravilnom njegom. Evo što je sve potrebno tom osjetljivom području kako bi dostojanstveno starilo!

Nježna koža reagira na pokrete lica, pa je smijanje jedan od faktora koji je zaslužan za stvaranje sitnih bora oko očiju. Tu je i izlaganje suncu jer prilikom nanošenja preparata za zaštitiu od UVA i UVB zraka uvijek zanemarujemo ovaj itekako važan dio.

Kako bi usporili nastanak sitnih bora potrebno je koristiti preparate koji sadrže vitamin C i retinol koji potiču proizvodnju kolagena.

Spuštanje kapaka je problem koji pogađa veliki broj žena. Događa se jer koža gubi elastin, protein koji koži daje elastičnost. Na tržištu postoji nova generacija krema koje potiću proizvodnju elastina i obećavaju rezultate koji su vidljivi u nekoliko sati.

Jedan od preporučenih proizvoda je 'Le Soin Noir Yeux' iz Givenchyja koji sadrži koncentrat crne alge. Već sat vremena nakon nanošenja preparata koža je svijetlija i čvršća. Alge u njemu sadržane imaju molekule koje djeluju na obnavljanje stanica kože te potiču obnavljanje elastina.

Područje ispod očiju je prepuno sitnih krvnih žilica zbog kojih koža poprima tamniju boju.

Manjak sna ometa kolanje krvi u tom području, a alergije zbog kojih trljamo oči samo pojačavaju nastanak tamnih krugova koje zovemo i 'pandine oči'.

Vitamin C posvjetljuje kožu te jača stjenke krvnih žila, pa je preparat koji ga sadrži idealan za problem rješavanja tamnih kolutova.

Naotečenost je također vrlo čest problem, uzrokuje ga zadržavanje vode u području ispod očiju što uzrokuje stvaranje vrećica.

>> VIDEO Saša Joković: Kako naglasiti oči?

>> Otkrijte tajne ljepote skrivene širom svijeta

Kod uklanjanja ovog problema pomaže masaža lica te kozmetički preparati koji imaju inovativnu vibrirajuću tehnologiju i masažere koji potiču prokrvljenost područja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju