Nakon što je u rukama premijerke Jadranke Kosor primijećena još jedna Fendi 'peekaboo' torbica mnogima se digla kosa na glavi. Je li gospođa Kosor nakon broševa počela skupljati skupe torbe ili se radi o lažnjacima?

Ljubav prema modnim dodacima hrvatsku bi premijerku mogla koštati znatno više nego što iznosi njihova realna novčana cijena.

Dok su vrijednost njezinih broševa mnogi tek nagađali, modni stručnjaci su u njezinoj naklonosti prema skupim torbicama prepoznali lažnjake.

Tako je njezina crna torba 'Fendi Peekaboo' s cijenom koja varira između 15.000 i 35.000 kuna prepoznata kao fejk verzija. Da je tome tako potvrdila je zamjenica predstojnika Ureda predsjednice Vlade Republike Hrvatske Martina Banić koja je izjavila kako se zaista radi o imitaciji.

Tako je premijerka barem nakratko mogla odahnuti, barem što se moralnih optužbi tiče, no one zakonske tek bi joj mogle slijediti.

Kaznena odgovornost onih koji kupuju imitacije očituje se plaćanjem kazne između d 2.000 do 8.000 kuna te uništavanjem spornog predmeta.

>> VIDEO: Prevelika torba Jadranke Kosor osvaja svijet

>> VIDEO: Najezda lažnih modnih brendova

Gdje je granice inspiracije, a gdje početak krađe određuju za to nadležne institucije, ali ono što je sigurno jest da premijerka ne nosi jedan od najpoželjnijih simbola luksuza modno osviještenih dama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju