U Zagrebu je u 70. godini bitku s rakom izgubila naša legendarna manekenka Nuša Marović. U grad mode odveo ju je ugovor s prestižnim Guy Larocheom, koji joj je otvorio vrata za međunarodnu karijeru koju je obilježila suradnja s Yves Saint-Laurentom

Profinjenu ljepotu manekenke Nuše Marović prepoznao je modni dizajner Guy Laroche koji joj je otvorio vrata svijeta visoke mode.

Preseljenjem u Pariz manekenka je tako započela međunarodnu karijeru koju je obilježila i suradnja s legendarnim Yves Saint-Laurentom.

Manekenstvom se bavila do 42. godine kada se okrenula menadžerskom poslu kojeg je ipak nadjačala ljubav prema modi te se Nuša počela poslom odabira odjeće za butike.

'Nekad najpopularnija naša manekenka svoj je profinjeni ukus i stil mogla njegovati do kraja života jer ih je stekla u vrijeme kad su manekenke hodale s arhitektima i ljudima od ukusa, a ne s nogometašima i izbrijanim agresivnim poduzetničkim facama' ističe modna novinarka Ana Lendvaj.

U respektabilnoj dobi od šezdeset i sedam godina pojavila se na pariškoj reviji mlade Mile Fabris i fantastično suvereno nosila njene haljine iz kolekcije nazvane 'Za sva vremena'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju