U očuvanju mladolikog izgleda brojne žene posežu za manje radikalnim potezima od kirurškog noža i injekcija. Kreme i maske koje u sebi sadrže organske alternative botoksu posljednjih godina zahvaljujući zvijezdama stekle su iznimnu popularnost

Nije tajna kako i pripadnica kraljevske obitelji Catherine Middleton, uspješne rezultate na koži lica poput zategnutosti postiže redovitim korištenjem popularne maske s pčelinjim otrovom.

>>Pippa i Kate: Sestre otkrile tajnu mladosti

Pčelinji otrov sadrži preko 200 enzima, aminokiselina i peptida, a ova bogata svojstva prepoznala je kozmetička i farmaceutska industrija koja ga sve više koristi u svojim proizvodima.
>> Super moćni napitak mladosti gotov za 1 minutu

Djelovanje na kožu u zdravstvenom smislu pokazalo se učinkovitim kod kožnih oboljenja ali i u liječenju karcinoma, no znatno veću popularnost stekao je kao moderni eliksir mladosti.

Za 2.5 mg otrova potrebno je milijun uboda pčela, a čuvan u običnoj kutiji ne gubi svojstva niti nakon 20 godina

Jačina djelovanja jednog uboda pčele izaziva bol, crvenilo i otečenost, stoga se izuzetno male količine, tek jedan posto otrova dovoljne za pripremu kreme od 50 ml.

Zanimljivo je kako je za 2.5 mg otrova potrebno milijun uboda pčela, a specifičnost otrovne tvari je u i činjenici kako čuvana u običnoj kutijici ne gubi svoja svojstva niti nakon 20 godina što  opravdava vrtoglavo visoke cijene kozmetičkih preparata.

Zahvaljujući bogatim svojstvima ovaj kremasti 'otrov' potiče proizvodnju kolagena i elastina, koji opuštanjem i stezanjem mišića reducira bore, trenutačno zateže kožu i pospješuje prokrvljenost lica.

Cijena od 1.600 kuna za bočicu kreme od 30 ml za brojne zvijezde prava je sitnica u usporedbi s učinkovitošću pčelinjeg tretmana.

Njegovim korištenjem dva puta dnevno po dvadeset minuta, dobiveni rezultati  nakon samo par tjedana ekvivalentni su deset godina mlađem izgledu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju