U očuvanju mladolikog izgleda brojne žene posežu za manje radikalnim potezima od kirurškog noža i injekcija. Kreme i maske koje u sebi sadrže organske alternative botoksu posljednjih godina zahvaljujući zvijezdama stekle su iznimnu popularnost

Nije tajna kako i pripadnica kraljevske obitelji Catherine Middleton, uspješne rezultate na koži lica poput zategnutosti postiže redovitim korištenjem popularne maske s pčelinjim otrovom.

>>Pippa i Kate: Sestre otkrile tajnu mladosti

Pčelinji otrov sadrži preko 200 enzima, aminokiselina i peptida, a ova bogata svojstva prepoznala je kozmetička i farmaceutska industrija koja ga sve više koristi u svojim proizvodima.
>> Super moćni napitak mladosti gotov za 1 minutu

Djelovanje na kožu u zdravstvenom smislu pokazalo se učinkovitim kod kožnih oboljenja ali i u liječenju karcinoma, no znatno veću popularnost stekao je kao moderni eliksir mladosti.

Za 2.5 mg otrova potrebno je milijun uboda pčela, a čuvan u običnoj kutiji ne gubi svojstva niti nakon 20 godina

Jačina djelovanja jednog uboda pčele izaziva bol, crvenilo i otečenost, stoga se izuzetno male količine, tek jedan posto otrova dovoljne za pripremu kreme od 50 ml.

Zanimljivo je kako je za 2.5 mg otrova potrebno milijun uboda pčela, a specifičnost otrovne tvari je u i činjenici kako čuvana u običnoj kutijici ne gubi svoja svojstva niti nakon 20 godina što  opravdava vrtoglavo visoke cijene kozmetičkih preparata.

Zahvaljujući bogatim svojstvima ovaj kremasti 'otrov' potiče proizvodnju kolagena i elastina, koji opuštanjem i stezanjem mišića reducira bore, trenutačno zateže kožu i pospješuje prokrvljenost lica.

Cijena od 1.600 kuna za bočicu kreme od 30 ml za brojne zvijezde prava je sitnica u usporedbi s učinkovitošću pčelinjeg tretmana.

Njegovim korištenjem dva puta dnevno po dvadeset minuta, dobiveni rezultati  nakon samo par tjedana ekvivalentni su deset godina mlađem izgledu.