Nova kolekcija A'marie za proljeće/ljeto 2012. donosi sasvim novu svježinu - kreativnu i razigranu, inspiriranu vedrim, toplim i romantičnim emocijama

Dizajnerica Anamarija Brkić u novoj fazi svojega razvoja bez pogreške zadržava prepoznatljiv rukopis satkan od asimetričnih 'pomaknutih' krojeva, minimalističke pročišćene estetike i fluidne, voluminozne siluete, ali sve to, kao da je odjednom 'procvjetalo' novim optimističnim joie-de-vivre-om.

>> Neka sandale budu u prvom planu

>> Eksplozija boja na hrvatskim ulicama

Prije svega, koloristička paleta znatno je obogaćena pa u ovoj kolekciji umjesto samo ponekog akcenta, na koji smo do sada bili navikli, odjednom je većina kreacija izrađenih od ljubičastih, zelenih i plavih svila.

Neke haljine i hlače izrađene su od tkanina višebojnih batik uzoraka inspiriranih sjevernoafričkim kulturama, druge od svilenih tkanina u cijelosti izvezenih šarenim koncima ili jednobojnim šljokicama. Pojedine modele Anamarija geometrizira četvrtastim umecima u kontrastnoj boji, a 'slučajni' koloristički porubi koji vire ispod haljina i suknji, ili pak iz dekoltea, sjajno uokviruju tijelo i siluetu.

Slojevitost, odnosno prozirnost drugi su ključni element nove kolekcije. Pregršt potpuno prozirnih tkanina poput gaze ili šifona prekriva neočekivane otvore na leđima, otvore haljina na kojima skrivaju grudi ili su njima prekrivene i omotane čitave haljine. Potpuna su novost fantastično romantične i meke, polu-prozirne čipkaste tkanine, koje elaboriranim uzorcima, poput onih sa starinskih stolnjaka i zastora, zrače neodoljivim vintage chicom i modernom snagom.

Duge i kratke haljine, sako, prsluk, košulja i hlače izrađeni od ovih materijala gotovo se savršeno poklapaju u tonu prljavo-bijele boje, zbog koje A'marie toliko i vole obožavateljice skulpturalnoga odjevnog artizma. Premda su svi ti predmeti pojedinačno iskrojeni iz različitih tkanina, zajednička im je kvaliteta efekt ručnoga rada – kao da su nove modele vješto izradile ruke vrsnih čipkarica. Pamučne čipke pojavljuju se i kao detalj na hlačama uzduž vanjskog dijela nogavice ili kao porub ispod asimetrično rezanog ruba haljine.

Ali dojam ručnoga rada dominantan je zapravo u čitavoj kolekciji – ručno pletene kožne trake na remenima i haljinama, ručno aplicirani detalji reljefno otisnutih motiva, ručno pleteni nakit od metalnih žica u boji – tisuće sati rada doista i jesu utrošene na stvaranje ovako kompleksnih i razrađenih modela.

Upravo su detalji i pažnja, koja im je posvećena, tajni ključ razumijevanja Anamarijinih kreacija. Čvorovi, preklopi, falde i nabori ne samo da definiraju siluetu nego imaju i svoju praktičnu ulogu – većina tih detalja može se slagati i preklapati na više načina čime novi modeli dobivaju na multifunkcionalnosti - večernja koktel haljina učas postaje dnevna ako se široki ovratnik preseli s jednoga ramena oko vrata.

Novi remeni jak su vizualni pečat kolekcije - svojom širinom snažno naglašavaju struk, a šarenim uzorcima ili pletenim kožnim trakama uokvirenima kožom daju svakomu looku dozu sofisticiranog eklekticizma. Kolekcija naočala u suradnji s Ghetaldusom u svome novom nastavku donosi neodoljive sunčane i dioptrijske modele s logom A'Marie ukrašene metalnim detaljima poput prečki i zakovica, a novi četvrtasti i mačkasti oblici pristajat će svakom licu. Nezaobilazni nakit ove je sezone izrađen od omotane metalne žice na prstenima i naušnicama, dok su druge naušnice izrađene od filigranski izrezbarenih, velikih komada inoxa.

Čarobna stilska formula nove kolekcije sastavljena je od nepogrešivo promišljenih inspiracija i ideja i jednako nepogrešivog odabira materijala i izvedbe, utkanih u samu srž identiteta brenda.

A optimizam i svježina kojom nas A'Marie vodi u proljeće i ljeto otvara sve modne apetite - razigranim bojama, suptilnim kombinacijama tkanina različitih uzoraka i tekstura i asimetričnom slojevitom, fluidnom siluetom osvaja srca svih istinskih obožavateljica sofisticiranog minimalizma s romantičnim licem. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju