Suhi zrak uzrokovan grijanjem radijatora ili klima-uređaja te hladni vjetar koji nam se zavlači pod kosu, mogu bitno utjecati na stanje naših vlasi. Upravo zato nam u vrijeme kada se (ne) veselimo pahuljama snijega, treba dodatna briga i njega uz koju će kosa biti zdrava, a frizura oblikovana po želji. Donosimo vam 15 omiljenih savjeta frizerskih stručnjaka uz koje kosa izgleda zdravo i podatno

Nepovoljni uvjeti u zimskim mjesecima ne snalaze nas samo na vanjskim niskim temperaturama na kojima nas šiba hladan vjetar i moče pahulje snijega. Suha toplina zaštićenog doma također utječe na stanje naše kose.

Nedovoljno vlažan zrak jednako loše djeluje na strukturu vlasi kao i hladnoća, i upravo zbog toga u ovom godišnjem dobu svojoj kosi moramo pružiti odgovarajuću zaštitu.

Kako biste dobili nove ideje za rješenje različitih problema, Zadovoljna.hr vam donosi potpuno nove savjete poznatih britanskih frizera.

Trik s toplim i mokrim ručnikom
Muči li vas beživotna kosa isprobajte tretman za koji vam je potreban vaš uobičajen regenerator ili maska za kosu koju ćete staviti na ručnikom osušenu kosu. Ručnik koji je dovoljno velik da ga omotate oko glave namočite, iscijedite i stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi dok se ne zagrije. Iscijedite eventualni višak vode te ručnikom omotajte glavu. Držite ga dok se ne ohladi te naposljetku isperite kosu hladnom vodom.

Kokosovo ulje
Suhoj i lomljenu sklonoj kosi pomoći će kokosovo ulje koji je potrebno nanijeti na vlažnu kosu, prvenstveno na vrhove, i ostaviti petnaestak minuta. Nakon ispiranja nije potrebno nanositi regenerator. Ovo će tropsko ulje sjajno djelovati i u borbi protiv prhuti. Nakon što se nanese na tjeme i ostavi preko noći, potrebno ga je dobro isprati uobičajenim šamponom.

Ispravno feniranje
Muči li vas elektricitet nastao prilikom sušenja ili oblikovanja kose putem sušila, pomoći će vam dodatak za umjeravanje zraka. Sušite kosu od korijena prema vrhovima, a nakon što osušite kosu prozračite ih hladnim zrakom jer ćete tako 'zatvoriti' vlasi i spriječiti njihove isušivanje.

Jaja i maslinovo ulje za sjaj
Ovaj će vas savjet zasigurno podsjetiti na bakine trikove koji su uz pomoć namirnica u kuhinjskom ormariću rješavale sve probleme na kosi i koži. Razbijte jaje u zdjelu, polovicu ljuske ispunite maslinovim uljem koje ćete pomiješati s razmućenim jajetom. Masku nanesite na kosu, ostavite 15-ak minute i isperite.

Lak za kosu poboljšava teksturu
Želite li poboljšati teksturu kose, lakirajte je za vrijeme sušenja. Tako će osušena kosa biti vitalnija i puna života.

Ekstra volumen i bez uvijača
Prilikom sušenja vrhovima prstiju radite kružne pokrete na zatiljku i tako prirodno povećajte volumen svoje kose.

Lijek protiv elektriciteta
Ukoliko imate problema s naelektriziranom kosom, četku nasprejajte s lakom za kosu i tako spriječite 'nakostriješene vlasi'.

Zdravim životom do zdrave kose
Premda nitko ne voli savjete koji zahtijevaju dugotrajnu posvećenost i rezultat koji postaje vidljiv na kapaljku, upravo takav pristup daje dugoročne rezultate.
Kako biste imali zdravu kosu potrebno je redovito unositi hranu bogatu željezom i cinkom te vitaminima A, B i C. Kako voda čini jednu četvrtinu vlasi, poželjno je piti dovoljno tekućine. Vježbanje je također blagotvorno za zdravlje kose jer poticanjem cirkulacije utječe se na njezin zdravi rast.

>> 10 stvari koje morate znati o šamponima

>> Do zanosne kose u 5 koraka

Ovlaživanje životnog prostora
Lončić vode na radijatoru ili mirisne lampice s kakvim aromatičnim uljem ovlažit će zrak u vašem životnom prostoru i tako ga učiniti zdravijim okruženjem za vašu kosu.

Dugotrajni volumen
Kako biste osigurali dugotrajni volumen svojoj kosi nakon što je posušite ručnikom nanesite pjenu. Posušite je dok ne postane polusuha. Nanesite ponovno malo pjene i osušite je do kraja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju