Second hand shop sve je češća destinacija ne samo za one koji žele kupiti jeftinu odjeću nego i za ljubiteljice vintage komada. Oni koji nemaju predrasude znaju iskoristiti trenutak koji se ponavlja, pa su tako originalni, u trendu i sa znatno manjom financijskom investicijom

Brojni još uvijek gaje predrasude prema second hand shopu ne znajući kako postoje specijalizirane trgovine s jeftinom odjećom renomiranih svjetskih dizajnerskih imena, te vintage komadi iz 50-ih, 60-ih i 70-ih koji su inspiracije današnjim kolekcijama i trendovima.

Second hand shop nudi trendi vintage odjeću po vrlo povoljnim cijenama

>>Od glave do pete: Modni trendovi u 2013. godini

I ove trgovine svojim kupcima žele ponuditi samo najbolje pa se tako proljetno- ljetne kolekcije slažu tijekom zime, a odjeća koja stiže na police ukorak je s trenutnim trendovima.

>>Opasne kemikalije pronađene u odjeći popularnih brendova

Ono što bitno razlikuje vintage odjeću od današnje kvaliteta je izrade i materijala, koja odoljeva zubu vremena. Osim toga tu je cijena koja je do 70 posto jeftinija i za koju možete dobiti jednako trendi komad kao i u obližnjim trgovinama.

Naposljetku tu je originalnost i sigurnost da nitko drugi nema komad odjeće poput vas što je danas u poplavi kopiranja postala prava rijetkost.

A originalnost i kvalitetu svakako nudi trgovina Ulični Ormar. Trgovina rabljenom, vintage odjećim postoji godinu i pol dana, a u njoj se mogu pronaći odabrani komadi stari od 20 do čak 100 godina.

'Odjeću nabavljamo najviše iz Amerike te preko raznih online aukcija, ali zanimljivih komada se može pronaći i u našim krajevima.

Rabljena odjeća ovog tipa više se ne gleda kao socijalna nužda za građane koji nemaju novaca za novo već kao zanimljivi, trendi unikati u kojima sigurno nećete nikoga susresti', izjavila je Radmila Grba suvlasnica trgovine Ulični Ormar.

Stilist Ivan Friščić otkriva s kojim komadima nećete pogriješiti ukoliko se odlučite odjeću nabaviti u second hand shopu.

1. Cvjetni printevi, naglašenije izdanje prugica i točkica na retro haljinama
2. Vječni pastelni tonovi haljina od svile modna su klasika
3. Kožnata motoristička jakna koja se gotovo ne razlikuje od današnjih trendi krojeva jakni
4. Modni dodaci poput sunčanih naočala, clutch i dnevnih torbica u boji konjaka

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju