'Kada je čovjek vješt u ručnoj izradi, iz svega toga izađe nešto što mu najbolje odgovara pa je to, u mom slučaju, dizajn i oblikovanje nakita', kaže dizajnerica Snježana Jakšić čiji zanimljivi komadi se kriju iza imena SJart Jewelery

Snježana Jakšić radi sa srebrom jer je plemenita kovina koju 'osjeća pod rukom', koja ima svoju vrijednost i ne simbolizira prolaznost'.

Nakon dužeg perioda eksperimentiranja s različitim materijalima i tehnikama, najbolje se našla sa srebrom, kombinirajući tehnike, ali i dalje otkriva nove kombinacije koje se kriju pod imenom SJart Jewlery.

'Radim sa srebrom jer je plemenita kovina koju 'osjećam pod rukom', koja ima svoju vrijednost i ne simbolizira prolaznost', pojašnjava Snježana koja stvara nakit koji ima svoju dugovječnost, i stilom i materijalom, a opet da se jednako lako može uklopiti u nešto što je trenutno 'in'.

Nakit koji izrađujem je unikatan, suvremenog dizajna, najčešće skulpturalan, a unatoč tome što je umjetničkog karaktera, vrlo je nosiv, što je po meni najbitnije polazište pri početku izrade određenog komada nakita ili, bolje rečeno, pri nastanku ideje.

Dizajnerica inspiraciju nalazi svuda oko sebe i u sebi. Voli minimalističke, pročišćene linije, a u stvaralačkom planu ima još puno toga. Nedavno je oformila i registrirala udrugu 'Kreativni kabinet' s ciljem poticanja i promocije kreativnog stvaralaštva , primjenjene i likovne umjetnosti te tradicijskih zanata.

Dobitnice nagrada koje daruju Zadovoljna.hr i SJart Jewelery su Ines Pecirep Rajić, Branka Saks i Maja Kiš.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju