Aktualni tjedan mode u Londonu, baš kao i nedavno završena modna parada u New Yorku, pažnju je usmjerio ne samo na modele u službenoj dijelu predstavljanja na modnim pistama, već i na londonske ulice prepune stilske inspiracije. Izdvojili smo 7 djevojaka sa zagrebačkih ulica koje bi se bez ikakvih poteškoća mogle stopiti s fashionisticama koje okružuju mjesta održavanja najpoznatijih revija

Pojam ulične mode odnosno 'street stylea' nije samo zainteresirao obične cure u potrazi za dobrim idejama, već su njegov kreativni potencijal prepoznali i najpoznatiji modni dizajneri koji se inspiriraju sve kreativnijim curama s ulice.

>> Modni dvoboj djevojaka sa sjevera i juga

U njihovim kombinacijama, cjenovno najčešće vrlo pristupačnima, prepoznaju se najnoviji trendovi obogaćeni modnim obiteljskim nasljeđem prilagođeni praktičnosti i vlastitoj osobnosti.

>> Borba na špici: Usko protiv kratkog

Upravo zbog toga fotografi koji neumorno prate sva događanja na tjednima mode, sve više obraćaju pažnju na 'obične' fashionistice koje žele postati dio modne gungule.

A sve osobine takvih svakodnevnih modnih inspiracija možemo pronaći i na domaćim ulicama koje tek čekaju ovosezonske modne događaje kao šti su Fashion.hr i Cro A Porter.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju