Kišne su kapi ipak zaobišle splitsku rivu u subotnje jutro, tako da se prva vikend čakula s prijateljicama umjesto pod kišobranom obavljala pod zaštitom sunčanih naočala. A zahvaljujući sunčevim zrakama, koje su se napokon ohrabrile i zbile redove, toliko su obavijale kožu da je slojevita odjeća napokon bila suvišna

Varljivo vrijeme koje je posljednjih dana obilježilo vremensku prognozu gotovo cijele Hrvatske, natjeralo nas je da još uvijek nosimo debelu jaknu ispod koje se skrivala majica kratkih rukava.

Jer kada je vjetar odlučio napokon utihnuti i krenuti za otjeranim oblacima, napokon smo mogli skinuti već dosadna 'prekrivala' i na koži osjetiti pravo proljetno sunce.

>> Sunčana špica: Splićanke dotjerane od glave do pete

U njemu su ove subote istinski guštale i Splićanke, spreme odbaciti sakoe i jakne, te u majicama i šarenim košuljama prošetati rivom. Da čizma glavu čuva, znaju i lijepe Dalmatinke te su na nogama mudro zadržale topliju obuću ne zanoseći se još uvijek prevrtljivim sunčanim danima.

>> Zavodljive Splićanke na rivi kao na pisti

Neke od njih su toplinu dodatno odlučile upiti odabirom crne odjeće, no modnu splitsku razglednicu obijali su i karirani i životinjski uzorci, kao i živa crvena te mediteranska tirkizna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju