Kako se spremiti za posao u 15 minuta i na vrijeme stići na svoje radno mjesto, ideja je koja mnogima predstavlja pravu zagonetku i nemoguću misiju. Kad smo u vremenskoj stisci, tada ulažemo nadljudski napor da ne zakasnimo i svaka nam je minuta dragocjena. Evo korisnih savjeta kako dobiti borbu s vremenom dok se spremate za posao. Na kraju ćete shvatiti kako vam je tih 15 minuta i više nego dovoljno za to

1. Oni spretniji otuširati se mogu za jednu minutu. Usto, tijekom tuširanja možete istodobno i oprati zube, tako ćete više uštedjeti na vremenu negoli da te dvije radnje činite odvojeno. No, tada će vam za tuširanje ipak trebati koja minuta više (maksimalno 4-5 min).

Ukoliko pak ustajete u posljednji tren i dragocjen vam je svaki trenutak, onda je najbolje otuširati se uvečer prije spavanja. Tako ćete čisti i mirisni leći u krevet te se jednako čisti ujutro ustati i zaputiti na posao.

2. Za frizuru su vam potrebne 3-4 minute. Imate li neposlušnu kosu, a oprali ste je navečer, ispletite pletenicu ili svežite kosu u konjski rep ili pundžu ukoliko je dovoljno duga. Ako vam je kosa kraća, potražite spas u gelu ili nekim fora špangicama ili kvačicama za kosu.

3. Odaberite laganu šminku (puder/korektor-rumenilo-maskara) za koju vam neće trebati više od 5 minuta. Dodate li još malo sjajila za usne, uz glossy efekt od ranog ćete jutra izgledati svježe i dotjerano.

4. Nosite li u ured jelo od kuće, pripremite svoj obrok prije odlaska na spavanje. Isto se odnosi i na garderobu – uvečer provjerite vremensku prognozu za sljedeći dan i u skladu s time pripremite svoje krpice za posao te ih ispeglajte ukoliko je potrebno. Time ćete uštedjeti vrijeme i za odijevanje će vam biti potrebno najviše 2 minute.

No, ukoliko se nikako ne možete natjerati izvaditi odjeću, barem prije spavanja promislite o kombinaciji koju biste mogli odjenuti sutra. I to može puno pomoći.

I još nekoliko savjeta: ključeve, torbicu i kišobran držite blizu ulaznih vrata, kako ne biste gubili vrijeme tražeći ih posvuda. Nek vam jutarnji obrok bude što jednostavniji. Doručkujete li žitarice, pripremite ih navečer u zdjelici tako da ih ujutro samo prelijete toplim mlijekom.

Tako ćete radni dan započeti siti, uštedjet ćete na vremenu i izbjeći neugodnosti koje vam može donijeti kašnjenje na posao.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju