Koliko nemilosrdne mogu biti potpetice najbolje znaju manekenke koje na pistama hodaju u štiklama od 12 i više centimetara u haljinama čiji krojevi nimalo ne pojednostavljuju balansiranje i graciozni hod. Na to nas je podsjetio i tjedan mode koji se trenutno održava u Singapuru na kojem je još jedna manekenka koja je umjesto poze, zauzela mjesto na pisti stražnjicom

Jedan od najslavnijih padova na pisti sigurno je onaj Naomi Campbell 1993. godine na reviji Vivienne Westwood u Londonu. Plave platforme nekada su bile noćna mora za supermodel, no nedavno su bile izložene kao umjetnički eksponat na izložbi cipela poznate modne punkerice.

>> Bolan pad manekenke na pisti

Moda u kojoj veliku ulogu igraju i cipele ponekad izgledaju kao umjetničko djelo u kojoj su kreativnost i inovativnost dizajna neusporedivo veći prioritet od nosivosti i udobnosti.

>> Pad uzrokovan bizarnim cipelama

Tako su bolne grimase i zglobovi u neprirodnim položajima viđenim primjerice na nogometnim terenima u 'borbi' za loptu bile dijelom i aktualnom tjedna mode u Singapuru.

Ružičaste štikle debelih platformi i visokih potpetica bile su previše za manekenku u dramatičnoj crnoj haljini sa šlepom. Održavanje ravnoteže i stabilnosti ometale su i nestašne aplikacije od plastičnih trakica ukrašene ružičastim završecima.

Kao i sve 'sestre po padu' prije nje, manekenka se nakon nezgodnom pada ustala i prošetala pistom kao da se ništa nije dogodilo.

Bez pružanja liječničke pomoći te žutog ili crvenog kartona dizajneru, kako to već bude u svijetu najvažnije (muške) sporedne stvari na svijetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju