Milano je završio svoju modnu priču tamnim tonovima u koje je žene zaogrnuo Giorgio Armani, lepršavim i ležernim modelima s potpisom Cavallija te šarenom i razigranom modom koju potpisuje Missoni

Na milanskom tjednu mode predstavili su se otac talijanske mode Giorgio Armani i Roberto Cavalli koji je ujedno i proslavio 40 godina svog rada.

Armani je oduševio tamnom i savršeno skrojenom kolekcijom 'La Femme Bleue' u kojoj prevladavaju hlače, duge tunike, večernje haljine i turbani. Inspirirali su ga Tuarezi, nomadsko pleme koje živi u Sahari i njihov način života. Odjeća koju oni nose je indigo plave boje, pa ih često zovu i 'plavi ljudi iz pustinje'.

Njegovu reviju su iz prvog reda pogledali holivudski šarmer koji živi u Italiji George Clooney s djevojkom Elisabettom Canalis i Megan Fox koja je zaštitno lice Armanijeve kolekcije donjeg rublja.

Cavalli koji je sam sebe nazvao umjetnikom kolekciju za proljeće/ljeto 2011. pokazao je na pisti ukrašenoj biljkama. Kroz cijelu kolekciju se provlači print reptila koji, kada je ovaj dizajner u pitanju, ne izlazi iz mode. Modni brand čija je vrijednost procijenjena na 160 milijuna funti uistinu zna kako naglasiti prepoznatljivi glamur s potpisom cavalli koji žene vole.

U Milanu su se predstavili i modni dvojac DSquared2 te uvijek šareni i razigrani brand Missoni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju