Poznati svjetski brandovi zahvaljujući kineskim kopijama više nisu nedostižni. I dok crno tržište raste sve je više hrvatskih celebova koji su također poklekli ovom novom biznisu. Saznajte tko sve nosi falšnjake

Jedan od najprofitabilnijih biznisa današnjice je industrija krivotvorina koja počinje u Kini, a završava po cijelom svijetu.

Odijelo ili torbica s potpisom tamo se može nabaviti za 10 dolara, no dolaskom na naše prostore, cijena se povećava 10 puta.

I dok ovaj biznis raste, sve je više onih koji su se počeli baviti preprodajom lažnjaka koji su ponekad gotovo identični kao originali i samo stručno oko može pronaći razliku.

Jedan od trenutno najpopularnijih brandova u Hrvatskoj je Louis Vuitton, a želite li postati ponosna vlasnica njihovog novčanika morat ćete izdvojiti tri tisuće kuna.

Upravo zbog tog za žene neodoljivog must have trenda raste crna industrija.

Iako se kod preprodavača ili takozvanih 'šanera' odijevaju mnoge filmske, sportske i pjevačke zvijezde, rijetko tko će to i priznati.

No bacite li pogled na zagrebačke ulice primijetit ćete tisuće Birkinica za koje u svijetu postoji poduža lista čekanja, što bi značilo da su sve to samo lažnjaci.

>> VIDEO: Istanbul - meka trendovskih lažnjaka

>> Čuvajte se lažnih dizajnerskih štikli!

Ista stvar je i s trenutno popularnim haljinama s potpisom Herve Leger koje se na crnom tržištu prodaju po cijeni od dvije do osam tisuća kuna te legendarnim cipelama Christian Loboutin čiju kopiju možete nabaviti po cijeni od dvije tisuće kuna.

Zagrebački šaner tvrdi kako se kod njega odijevaju gotovo sve manekenke i pjevačice, a izdvojio je Aleksandru Grdić, Kristina Lumbar, Maja Cvjetkovi, bivši bračni par Gotovac, ali navodno i Vlatku Pokos.

Više u Red Carpetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju