Pomoću obrva izražavamo čak 70 posto ekspresija stoga je bitno njihov izgled prilikom oblikovanja vratiti u što prirodniji položaj. Ovaj bitan detalj na licu podložan je trendovima, nekadašnje tanke obrve u potpunosti su stvar prošlosti, a trenutno su debele što prirodnije oblikovane dlačice vrlo poželjne posebice jer lice čine mlađim i ublažavaju crte lice. U njezi i oblikovanju obrva trenutno su vrlo popularne 4 metode

Obrve imaju moć svakom licu podariti ljepši izgled i u trenutku promijeniti njegovu ekspresiju. Njihov izgled je tijekom vremena bio podložan trendovima, a trenutno su najpoželjnije prirodne guste obrve koje pomlađuju lice i mekšaju njegove crte.

Prije uređivanja obrva neovisno o trendovima najvažnije je njihov izgled prilagoditi obliku lica i odrediti koje dijelove treba korigirati. U tomu pomažu 4 najpopularnije metode od najblaže, ostranjivanja dlačica šećernom pastom pa do metode high definition koja spašava i obrvu koja je potpunosti izgubila svoj oblik.

>>U 3 koraka spasite loše počupane obrve

1. Pasta od šećera i vode pogodna je za sve tipove kože, ne stvara alergijske reakcije i najmanje je bolna te djeluje poput blagog pilinga. Crvenilo nakon tretmana je nemoguće izbjeći jer površina kože obuhvaćena šećernom pastom prolazi kroz niz povlačenja koji je iritiraju.

2. Tehnika čupanja obrve koncem, treding drevna je tehnika nastala u Indiji i Dalekom istoku, a danas je među najpopularnijim i najtraženijim tehnikama. Crvenilo i iritacije na koži potpuno izostaju prilikom ovog načina uklanjanja dlačica.

'Konac ne reže kožu i pomoću njega je moguće detaljno ukloniti i najsitnije dlačice. Zahvaljujući toplini koja se stvara između niti konca i obuhvaćene dlačice svaku je moguće ukloniti iz korijena bez pucanja' ističe kozmetičarka Magdalena Juratović.

3. Mikropigmentacija je najpopularnija tehnika uređivanja obrva posebice kod dama koje su vlasnice tankih rijetkih lukova. Boja se radi od prirodnih minerala i ne ulazi duboko u kožu, skala tonova je široka od pepeljaste blond do čokoladno smeđih.



'Mikropigmentacija je preporučljiva kod dama čijim obrvama više nema spasa što se tiče prirodnog rasta obrva i kod onih čije su obrve loše pozicionirane' otkriva Marija Butković specijalist za mikropigmentaciju.

Preniski luk, veliki spust obrva, prevelik razmak moguće je popraviti pomoću tetoviranja čija se trajnost na licu zadržava do godinu i pol dana nakon čega je postupak potrebno ponoviti.

4. High definition metoda najnoviji je način oblikovanja obrva, kroz sedam koraka moguće je spasiti svaku krivo oblikovane obrvu. Prvi korak je bojanje dlačice, potom oblikovanje voskom, čupkanje koncem, podšišavanje škaricama, uklanjanje viškova pincetom i naposljetku blago tetoviranje tek na mjestima na kojima nema prirodnog rasta dlačica.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju