Torba o kojoj ovih dana najviše pričaju visoki modni krugovi nježna je i neobična torbica modne kuće Chanel. Iako se još nije pojavila u trgovinama, clutch u obliku školjke pokazan na tjednu pret-a-porter mode za proljeće/ljeto 2012. već je na popisu najpoželjnijih modnih dodataka te na putu da postane jedan od onih kultnih komada koji će se kopirati sljedećih sezona

Chanelova revija na tjednu mode za proljeće/ljeto 2012. godine održana je u okruženju koje podsjeća na morsko dno okruženo nježnim i romantičnim školjkama.

Umjesto velikog plavetnila, Karl Lagerfeld se odlučio na beskonačnu bjelinu koja podsjeća na morsku pjenu, baš kao i mnogi modeli od transparentnog i prozračnog materijala.

>> Air Chanel: Zrakoplov na koji bi se htjele ukrcati sve žene

Točka na i takvoj morskoj i ženstvenoj kolekciji bile su u clutch torbice u obliku školjke. Sedefastog sjaja i pomalo tajanstvenog izgleda, izdvojile su se od favorita ostalih modnih kuća okrenutih konvencionalnijim artiklima od kože i očekivanih materijala.

>> Dekoracije za stol s mirisom ljeta

Uz 'običnu' verziju čija cijena iznosi 33.000 dolara, odnosno oko 188.000 kuna u ponudi je i luksuznija varijanta optočena stotinama bisera različitih boja. Za taj je prestižni modni dodatak potrebno izdvojiti 48.000 dolara, odnosno oko 274.000 kuna.

Mnogima je posjedovanje takvog luksuza nedostižno, ali inspiracija koju takva i slična dizajnerska ostvarenja mogu pružiti svima nama nema granica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju