Rano ustajanje nikome nije prijatno, posebno kada se pogledate u ogledalo, a pred vama je prizor kao iz horor filma. Raščupana kosa i podbuhle oči i kao šećer na kraju veliki crveni prišt na bradi. No i za to postoji rješenje koje se krije u jednostavnim , ali vrlo korisnim trikovima uz pomoć kojih ćete zablistati i u ranim jutarnjim satima


Masna kosa
Kosi koja se brzo masti potrebna je dodatna njega, a koliko se god trudili da ujutro izgleda svježa i lepršava kao večer prije kada ste ju i oprali, ona će se spljoštiti i izgubiti formu. No uz pomoć bebi pudera vaš je problem riješen.

Nanesite puder na korijen kose i dobro ga prstima istrljajte, a nakon toga kosu isfenirajte i raščešljajte. Puder će upiti masnoću i dati vašoj kosi volumen. Osim bebi pudera na tržištu danas postoje i šamponi za suho pranje kao i puder za volumen kose koji ima isti efekt.

Grejp hidratizira kožu, a đumbir djeluje protuupalno te sprečava sakupljanje vode i nadutost

Nadutost
Želite li izbjeći nadutost dva sata prije spavanja zaboravite na hladnjak. Ako je pak vaša žudnja za večernjim zalogajčićem prejaka izbjegavajte slanu i masnu hranu i zavarajte glad grejpom i đumbirom.

Grejp hidratizira kožu, a đumbir djeluje protuupalno te sprečava sakupljanje vode i nadutost. Isti učinak ima i čaj od komorača koji možete osvježiti s limunovim sokom i medom.

Suha koža
Nakon napornog radnog dana i vašoj je koži potrebna pomoć kako bi sljedeći dan izgledala svježe. Kako bi hidratantna krema za lice postigla maksimalni učinak nakon večernjeg tuširanja dobro zamaglite kupaonu i dozvolite vašoj koži da upije vlagu. Nakon što se pore na licu otvore nanesite hidratantnu kremu ili onu bogatu hijaluronskom kiselinom koja će dubinski njegovati vašu kožu.

Prišt
Crveni, upaljeni prišt sljedećeg jutra može izgledati puno gore. Kako bi smanjili upalu pokušajte s ovim trikom. Nanesite na prišt debeli sloj antibiotske kreme ili masti te zalijepite preko vodootporni flaster. Krema će smiriti upalu i smanjiti crvenilo, a vaš će neprijatelj biti puno manji te ga možete prikriti korektorom.

>> 5 trikova za savršene noge

>> 3 savjeta za njegu obojene kose

Kovrče
Kovrče zahtijevaju posebnu pripremu i njegu. Želite li da one zadrže volumen i oblik i sljedećeg jutra upotrijebite gel za kosu ili fleksibilni lak, te učinite neka postanu krute i 'hrskave'.

Preko noći one će se omekšati i sljedeće jutro, kada se probudite one će biti ponovno savršene. Drugi način je da podignete kosu u visoki rep i zavežite ga s trakicom najlonke.

Otečenost
Svi znamo da alkohol dehidrira tijelo, ali on djeluje i na proširenje krvnih žila zbog čega se sljedeće jutro možete probuditi otečeni. Planirate li večernji izlazak koji uključuje alkoholna pića izbjegavajte kombinacije sa slatkim sokovima te gazirana pića.

Ako pak ne možete odoljeti slatkim kombinacijama alkoholnih pića poput juice votke ili koktela nakon svakog pića popijte čašu vode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju