Treptanje i lijepa i njegovana kosa nisu najbolji put do osvajanja muškarca. Istraživanje je pokazalo kako su ženske usne dio tijela koji najviše privlači muške poglede, pa su se Angelina Jolie i Scarlett Johansson našle na listi najsenzualnijih žena na svijetu

Usne su najprivlačniji dio ženskog tijela, a najbolji trik uz pomoć kojeg ćete privući poglede je crveni ruž.

Znanstvenici su otkrili kako muškarac prilikom prvog susreta sa ženom najviše gleda u njezine usne.

Dobro odabrani ruž je tajna uspjeha, a ukoliko vaše usne krasi ružičasta boja pogled na njima će se zadržati 6,7 sekundi dok će jarko crveni ruž zadržati pogled na usnama 7,3 sekunde.

U istraživanju provedeno na Sveučilištu u Manchesteru sudjelovalo je 50 muškaraca kojima su pokazane fotografije različitih žena te su praćeni njihovi pogledi.

U žene koje su na usnama imale ruž ispitanici su gledali sedam sekundi, od toga su promatrali oči 0,95 sekundi dok su u kosu gledali 0,85 sekundi.

No u fotografije žena koje nisu nosile ruž gledali su svega 2,2 sekunde, a 2,77 sekunde zadržali su pogled na nosu.

Prirodno pune usne pokazale su se kao najprivlačnije, dok se privlačnost tankih usana povećala za 40 posto kada je na njih nanesen ruž.

'Istraživanje je pokazalo kako su usne najsenzualniji dio ženskog tijela i imaju najvažniju ulogu kod seksualne privlačnosti', rekao je dr. Geoff Beattie koji je vodio istraživanje.

Slavne vlasnice najpoželjnijih usana

1. Angelina Jolie
2. Scarlett Johansson
3. Cheryl Cole
4. Jessica Alba
5. Beyonce Knowles
6. Halle Berry
7. Megan Fox
8. Eva Mendes
9. Kimberly Walsh
10. Nicole Scherzinger

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju