Malo koja frizura tijekom povijesti je bila cijenjena poput punđe. Nosile su je i engleske kraljice i slavonske seljanke, a premda je u posljednjih nekoliko godina ovaj trend stiliziranja kose pomalo zamro, ove sezone proživljava svojevrsno uskrsnuće

'Punđe su se vratile u modu jer se sada opet nosi jedan retro stil, jako se cijeni jedan vintage, starinski izgled, a punđe i jesu zapravo takve, one su iz doba kada se sve to nosilo i kada je bilo normalno zapravo nositi punđu i kada je to bila jedina frizura koja se tada i radila' podsjetila nas je frizer stilistica Teuta Đerđaj.

Neovisno o tome je li riječ o raščupanoj ili zaglađenoj punđi, visoko ili nisko položenoj na tjemenu - ove jeseni i zime upravo će ona biti frizura koju jednostavno morate nositi.

>> 8 višenamjenskih frizura koje nastaju u trenu

Prednosti punđe brojne. One su uredne, praktične i, ono što je najvažnije, prigodne za svaku priliku. A uz malo dodatnog truda za nju ne moraju biti zakinute ni djevojke kraće kose.

>> J.Lo i Emma: Mama i kći s istim frizurama

'Ako imamo kratku kosu, a žarko želimo nositi punđu, tu onda postoje razni umeci, dodaci, ekstenzije koje mogu nadopuniti kosu i bez problema napraviti punđu' podsjeća nas Teuta.

Prijedlog za jednostavnu punđu za večernje prilike:

1. Zavežite rep na potiljku. Pazite da pri tome kosu ne stisnite prečvrsto.

2. Razdvojite kosu iznad gumice na pola.

3. Provucite rep između razdvojene kose.

4. Podignite kosu i pričvrstite ukosnicama.
 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju