U najnovijoj kampanji Louis Vuittona pojavio se i rocker Bono Vox sa suprugom. Okružen afričkim pejsažem s torbom 'žigosanim' najkopiranijim logom na svijetu, pridružio se plejadi poznatih osoba spremnih pozirati za ovog modnog francuskog diva

U sklopu već tradicionalne kampanje 'Core Values' Louis Vuittona u kojima su već sudjelovali Sean Connery, Mikhail Gorbačov, Francis Ford Coppola s kćerkom Sofijom, Mikhail Barišnjikov te Laetitia Casta pridružio se i pjevač grupe U2, Bono Vox sa suprugom Ali Hewson.

Ovu je reklamu pod sloganom 'Every journey began in Africa' kao i sve dosadašnje u ediciji posvećenoj putovanjima 'Core Values' snimila slavna Annie Leibovitz, no ova se fotografija od ostalih komercijalnih uradaka te modne kuće razlikuje po tome što Bono i supruga ne nose odjeću s tim slavnim potpisom.

Njihova ležerna odjeća na sebi nosi etiketu kuće Edun koju je osnovala Eli Hewson. Ova modna etiketa koja nudi odjevne predmete izrađene u afričkim zemljama po fair-trade uvjetima već petu godinu zaredom traži svoje mjesto pod modnim suncem.

Premda je 2009. godine poslovala s gubitkom, gigant LVMH (pod čijim je okriljem i Louis Vuitton) otkupio je 49 posto tvrtke i tako joj omogućio daljnji razvoj i proboj na tržištu.

Dok Bono uz gitaru nosi poznati 'Keepall' model, njegova je supruga na rame prebacila torbu napravljenu u suradnji Eduna i 'Louis Vuittona koji svoje proizvode proizvodi isključivo u Francuskoj.

No, privjesak koji se na njoj nalazi izrađen je u Keniji te se prodaje odvojeno. Sav prihod ostvaren od njegove prodaje, kao i honorar poznatog para, uplaćuje se afričkoj udruzi za poticanje proizvodnje pamuka te međunarodnoj organizaciji koja pomaže djeci Černobila.

>> S logom Louis Vuittona i vreće za smeće postaju torbe

>> Očajne Hrvatice poludjele za markiranim kopijama

Alati photoshopa nisu mirovali niti na ovoj fotografiji, tako da gospođa Hewson ima znatno uži struk nego u video uratku, ali prirodne proporcije 'zdravih' žena očito još uvijek nisu poželjne na Louis Vuitton logotipu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju