Svi bi htjeli kovrče poput onih kakve ime Carrie Bradshaw. Mnogi su pokušali s figarom, četkama ili uvijačima za kosu i završili ili neslavno ili barem ne onako kako je zamišljeno. No, možda će vam pomoći tajne koje otkriva Mandy Lyons, frizerka filmova 'Seks i grad'

'Seks i grad' fenomen osim što je proslavio redovita okupljanja prijateljica, louboutinke i modu, kao jedan od zaštitnih znakova imao je i frizuru glavne protagonistice Carrie Bradshaw.

Nemali broj frizera posljednjih se godina susretao sa slikom glumice blago valovitih i rakošnih kovrča koje nisu niti prenaglašene niti preopuštene, već baš onako seksi kako trebaju biti.

'Kroz cijeli sam se film trudila napraviti kovrče drugačije teksture. Nikad nisam koristila samo jedan figaro - uvijek ih je bilo najmanje pet. Naime, iako Sarah Jessica ima lijepu, srednje valovitu kosu, ima je jako puno. Sredstva za učvršćivanje sam nanosila od korijena, a vrhove sam ostavljala u potpunosti bez ikakvih proizvoda, kako ih ne bih oštetila i dobila ružan - 'metla izgled' objasnila je Mandy Lyons, frizerka filmova 'Seks i grad'.

Dok je u svojim dvadesetim i tridestim godinama Carrie imala ludu kovrčavu kosu kojom je bila naglašena njezina razigranost i prpošnost, nakon udaje njezina je kosa postala staloženija i glamuroznija.

Kako napraviti Carrie frizuru?
Kosa bi trebalo dovoljno dugačka da nakon uvijanja doseže barem do ramena. Kod prirodno valovite kose prilikom sušenja potrebno je koristiti široku okruglu četku za feniranje, tako da se suši pramen po pramen neprekidno provlačeći četku od vrha do kraja dlake.

Kada kosa bude potpuno suha kosa kovrče se mogu napraviti na dva načina: uvijačima za kosu ili takozvanim 'figarom'.

Ako se opredijelite za uvijače najbolji su takozvani 'samodržeći' sa čičak trakom. Odvojite pramenove srednje debljine i uvijajte ih oko viklera koji nisu širi od tri centimetra u obujmu. Pramenove ne uvijajte do tjemena već ih pusti da opušteno padaju.

Kosu osušite običnim fenom, uvijač po uvijač, najmanje 30 minuta. Kada ih skinete, nemojte češljati kovrče, već ih samo razbašurite prstima.

Figarom će se kovrče napraviti brže, ali tako ćete više oštetiti kosu. Uvijajte pramen po pramen, a na kraju lagano poprskajte lakom za kosu kako bi kovrče trajale što duže.

Valove, a ne kovrče, kakve Carrie ima u mnogim kadrovima, prave se od suhe i ravne kose koja se potom uvija u širokim pramenovima, oko tako pegle za kosu. Uvijanje započinje od sredine glave tako da gornji dio bude ravan.

>> Najtraženija frizura je ona Jennifer Aniston

>> Opet se pričalo o njoj - nova frizura Victorije Beckham

Vodite računa da pegla ne bude prevruća te da je ne držite predugo, kako bi vlasi oštetila što manje. Također, kovrče i valove na ovaj način nemoj raditi prečesto kako ne biste previše oštetili kosu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju