Tek nas desetak dana dijeli od modne poslastice koja će u Muzeju suvremene umjetnosti predstaviti kolekcije najpoznatijih hrvatskih dizajnera za sezonu proljeće/ljeto 2011. Osim efektnog vizuala predstavljamo vam i upečatljivi video Vanje Vasarca

Zagrebačka metropola preko vikenda osvanula je obilježena Dove Fashion.hr image vizualima za sezonu proljeće-ljeto 2011. gdje se u ulozi zaštitnog lica pojavljuje Nikolina Jurković.

Malo tko je mogao pretpostaviti kako je osnovni image vizual zapravo glavni teaser koji predstavlja prvu točku otkrivanja troslojne modne kampanje kakva je prvi puta viđena na domaćoj modnoj sceni.

Fotografija, video i performans zaokruženi su u tri koraka, a završnu točku kampanje koja, na prvi pogled, površno pokušava spojiti egzistiranje trendovske mode i suvremene umjetnosti dogoditi će se u predvorju Dove Fashion hr-a u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti kada će se od 16. do 18. rujna svakodnevno održavati modni performans od 90 minuta.

Kao početna inspiracija uzeta je legendarna konceptualna umjetnica Marina Abramović koja je u govoru za vrijeme posebne večere - kolaboracije sa francuskom kućom Givenchy i dizajnerom Ricardom Tiscijem odjevena u kreacije visoke mode izjavila: volim modu, volim taštinu i nimalo se ne sramim toga.

Cilj nove kampanje od samog početka bio je poigravanje i istraživanje pitanja 'što se događa sa modom ako se postavi u kontekst suvremene umjetnosti' te na taj način odati poseban hommage Marini Abramović.

Kreativni tim Dove Fashion hr-a je na neobičan način odlučio rastaviti idejni koncepta na tri dijela:

Image kampanja
Na glavnom image vizualu s potpisom 'Decker&Kutić' zabilježen je fragmentirani trenutak ženskog modela u minimalističkom okruženju gdje se poseban naglasak stavlja na lice zaokruženo dugom crnom kosom. Legendarna Marina Abramović u svojim je performansima često koristila kosu kao alat: 'Art must be beautiful, artist must be beautiful' iz 1975. godine i 'Relation in Time' iz 1977. godine.

Konceptualni video
Video mistične i avangardne atmosfere koji je režirao Vanja Vasarac otkriva ponašanje modela za vrijeme performansa u kubusu koji asocira na umjetno producirano okruženje kakvo je korišteno u dvanaestodnevnom performansu 'The House with the Ocean View' iz 2002. godine.

>>VIDEO: Upoznajte hrvatsku dizajnericu koja je osvojila Hollywood

>> Uskoro nova modna porcija s potpisom Dove Fashion.hr-a

Modni performans
U predvorju Dove Fashion.hr-a koji će se održati u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti sva tri dana biti će postavljen kubus sa modelom koji će svakodnevno 90 minuta boraviti unutar prostora zabilježenog na konceptualnom videu Vanje Vasarca čiji su fragmentirani dio zabilježili Decker & Kutić.

Trodnevni modni performans predstavlja vrhunac kampanje i kružno zatvara idejni koncept čiji je cilj kroz tri vizualna i audio iskustva doći do konačnog pitanja koje istražuje koegzistenciju mode i suvremene umjetnosti u 21. stoljeću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju