Samo tjedan dana nakon svjetske premijere replika vjenčanice koju u novom nastavku filma 'Sumrak saga' nosi blijedoputa Bella Swan već se našla u prodaji

Popularnost trenutno najpopularnije priče o mladim vampirima Sumrak saga s najnovijim nastavkom prvog dijela 'Praskozorja' dosegla je sami vrhunac što dokazuje i gotovo 50 tisuća prodanih ulaznica u hrvatskim kina u prva četiri dana.

No osim seksi vampira koji mame uzdahe, mlade ženske fanove u novom nastavku filma 'Praskozorje' privuklo je i vjenčanje te dugoočekivana vjenčanica mlade Belle Swan koja je izazvala pravu pomamu kod budućih nevjesti.

Vjenčanicu dugih rukava s romantičnim šlepom te čipkom okruženog izreza na leđima, potpisuje Carolina Herrera koja se inspirirala samom knjigom Stephanie Mayers. Poseban dodir elegancije kreaciji je dalo na stotinu presvučenih bijelih gumbi zaslužnih za retro štih 'haljine iz snova'.

>> Uskoro u salonima kopije vjenčanica Kim Kardashian

>>FOTO Novi hit: Vjenčanice za rock mladenke

Svega tjedan dana nakon premijere filma fanovima dobroćudnih vampira dostupna je i replika romantične vjenčanice koja se pripremala usporedno i s filmskim originalom. Za kopiju koja košta 4.500 kuna zaslužan je Alfred Angelo koji je u dogovoru s producentima filma dizajnirao vjernu inačicu koja doduše nije izrađena od svile već od bijelog satena.

Ovo nije prva replika nekih popularnih vjenčanica. Bezbroj varijanti doživjela je haljina u kojoj se udala Catherine Middleton, kao i kreacija Vere Wang u kojoj je kratkotrajno sudbonosno da rekla Kim Kardashian.

A sve je počelo davne 1950. godine s kopiranjem vjenčane haljine koju je Elizabeth Taylor nosila u filmu 'Nevjestin otac'.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju