Vjenčanica Catherine Middleton dizajnerice Sarah Burton zasjenila je kraljevsko vjenčanje, a cijeli je svijet čekao trenutak kada će ju mladenka pokazati javnosti. Samo nekoliko sati nakon vjenčanja kopije su već bile u trgovinama, a mnoge djevojke su baš u tom modelu rekle 'da'

Poput prave glamurozne dame, haljina vojvotkinje od Cambrigdea Catherine Middletone, zasjala je u Buckinghamskoj palači te je otvorena za javnost svim znatiželjnicima koji žele vidjet remek djelo Sarah Burton za Alexandera McQueena.

Ulaznica za izložbu je postala najtraženija karta u velikoj Britaniji, a očekuje se kako će pola milijuna znatiželjnika izbliza pogledati opravu princeze.

Ulaznica za izložbu je postala najtraženija karta u velikoj Britaniji, a očekuje se kako će pola milijuna znatiželjnika izbliza pogledati opravu princeze. Izložba će biti otvorena deset tjedana.

I dok većina žena svoju vjenčanicu čuva na sigurnom mjestu kao uspomenu na poseban dan, Catherine je svoju odlučila pokazati svima. Večer prije otvorenja izložbe vojvotkinja je sama prošetala prostorom u Buckinghamskoj palači i još se jednom prisjetila najljepšeg dana u životu.

Posjetitelji će moći vidjeti i cipele koje izgledaju kao da uopće nisu nošene jer je Catherine na dan svog vjenčanja hodala samo po crvenom tepihu. Dizajnirala ih je Sarah Burton, a po sebi imaju isti motiv kao i vjenčanica.

>> Vjenčanice dostojne kraljevskog vjenčanja

>> Bizarno: Vojvotkinja Kate ostala bez struka

>> Kako je čuvana najveća tajna kraljevskog vjenčanja?

Haljina je procijenjena na 250,000 funti, što bi značilo da vrijedi više od 2 milijuna kuna. Bit će izložena godinu dana,a uz haljinu izložena je i Cartierova tiara sa tisuću dijamanata iz 1936. koju je mladenki posudil akraljica Elizabetha II., svilene cipele, svadbena torta, dijamantne naušnice, pa čak i buketić koji je Catherine nosila na svom vjenčanju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju