Vjenčanica vojvotkinje Catherine Middleton je do dana kada je izgovorila sudbonosno da svom princu Williamu bila čuvana kao najvažnija državna tajna. Čim je mladenka izašla iz kočije svi su bili oduševljeni, neki su u njoj prepoznali inspiraciju vjenčanicom Grace Kelly, a tek rijetki veliku sličnost s vjenčanom haljinom Isabelle Orsini

Vjenčanica vojvotkinje Kate Middleton postala je inspiracijom za mnoge buduće mladenke širom svijeta.

Krojačice i poznati dizajneri marljivo kopiraju kroj, traže što sličniju čipku onoj koju su mjesecima vezle najbolje britanske čipkarice i tako precizno zamislila dizajnerica Sarah Burton za Alexander McQueen.

No, i sam buduća princeza je temeljito napravila domaću zadaću i svojim idejama doprinijela da haljina izgleda tako veličanstveno.

Osim što je već godinama znala da želi imati vjenčanicu poput one kakvu je imala Grace Kelly, imala je prilike vidjeti i kako izgleda njezina suvremenija verzija na vjenčanju talijanske glumice Isabelle Orsini koja se prije dvije godine udala za belgijskog princa Edouarda de Lignea de La Tremoillea.

>> Kako je čuvana najveća tajna kraljevskog vjenčanja?

>> FOTO: Top 10 najljepših kraljevni svih vremena

Dok je njezinu čipkastu kreaciju belgijskog dizajnera Geralda Wateleta s V izrezom, korzetom te dugim šlepom vidjelo tek stotinjak ljudi na privatnoj ceremoniji te otprilike jednaki broj okupljenih na trgu mjestašca Antoing, britanski kraljevski par svoj je početak bračne sreće podijelio s dvije milijarde televizijskih gledatelja.

Gracioznost i bezvremenska ljepota Grace Kelly još uvijek su primjer europskim princezama željnima da joj se približe barem na dan vjenčanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju