Svaka žena je barem jednom u životu poželjela postati plavuša, a one koje su to isprobale znaju da plava kosa zahtijeva puno pažnje, skupe tretmane i češće odlaske u frizerske salone. Provjerite koje su to stvari koje morate znati prije nego odlučite promijeniti boju kose i postati plavuša

Prije nego se odlučite na promjenu kose, zapitajte se zašto to želite. Morate biti svjesni kako je promjena boje kose uistinu najdrastičnija promjena. Pripremite se i na pokoju šalu, jer čim promijenite boju kosu sigurno je kako će se mnogi poželjeti  dobronamjerno našaliti na vaš račun.

Dugačak je put do savršene nijanse
Postoje različite nijanse plave, od hladnih gotovo bijelih do toplijih nijansi u zlatnoj boji. želje su jedno, no o vašoj kosi ovisi koju boju ćete uspjeti postići. Uz pomoć stručnog frizera i pravih preparata za kosu moći ćete se približiti željenoj nijansi, no ukoliko imate crveni pigment teško d aćete moći biti platinasta plavuša te pritom izgledati dobro.

>> Vrući ljetni trendovi: Što s kosom, licem i noktima?

>> Kako popraviti frizersku katastrofu?

>> 10 stvari koje vam frizer nikad neće priznati

Pazite na izrast!
Izrast na plavoj kosi je najvidljiviji pa ukoliko je vaša prirodna boja kose tamna morat ćete češće odlaziti na farbanje, u prosjeku svaka tri tjedna.

Plava kosa je zahtjevna za održavanje, a njega zahtjeva posebne šampone, maske i balzame jer je kosa sklonija pucanju, a zbog čestog tretiranja bojama suha je i zna izgledati uništeno.

Zaštita od UV zraka
Obojana kosa zahtjeva posebnu njegu tijekom ljetnih mjeseci zbog izlaganja sunčevim zrakama. Potrebni su vam preparati s UV zaštitom, a može se dogoditi da pramenovi kose poprime zelenu boju u doticaju s klorom u bazenu. Trik koji će riješiti taj problem je maska od kečapa. Nanesite kečap na kosu, zadržite 15 minuta i isperite, to će neutralizirati zelenu boju.

Odlučite li postati plavuša slijedi i promjena šminkanja, puder u nježnim prirodnim nijansama i ružičasta rumenila te sjenila u nježnim bojama.

Promjenite boju obrva!
Novoj boji plave kose potrebno je prilagoditi i boju obrva. taj zadatak je najbolje prepustiti frizeru koji će boju obrva uskladiti s vašom novom bojom kose.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju