Na završnoj večeri modnog događanja Dreft Fashion Week publici su se predstavili Natalija Smogor, britanski dizajner Fyodor Golan, Toni Rico, Carlos Diez iz Madrida, Ivana Popović, Martina Sporiš, Aminaka Wilmont iz Londona i Kristina Burje. Iz prvih redova revije su pogledali Ivana Omazić, Ivanka Mazurkijević, Uršula Tolj, Mara Bratoš, Sven Medvešek i član žirija Masterchefa Radovan Marčić

Zadnji dan Dreft Fashion Weeka mnogobrojni posjetitelji uživali su u revijama četvoro hrvatskih dizajnera: vrlo nosive i elegantne Natalije Smogor, razigranog Tonija Rica, otkačene Martine Sporiš i jedinstvene i neponovljive Ivane Popović, te u revijama troje stranih dizajnera: 'Paganskoj poeziji' Fyodor Golana, 'Totem-u' Aminake Wilmont i 'Leter-u' Carlos Dieza, čiji su muški manekeni defilirali pistom u mini suknjama.

>> Ivanka Mazurkijević: Smjela kombinacija buduće mame

>> Druga večer Dreft Fashion Weeka: Zabava je zagarantirana!

>> Dreft Fashion Week: Što će se nositi iduće sezone?

Natalija Smogor, mlada hrvatska dizajnerica koja se prošli puta proslavila muškom kolekcijom ovoga puta predstavila je vrlo nosivu žensku kolekciju asimetričnog kroja. Prevladavala je crna boja, a modele su iz mraka izdigli bež čipkasti topići.

Toni Rico je crvenim karanfilima i živahnim bečkim dječacima šarmirao i nasmijao publiku. Ova jedina muška kolekcija mladog dizajenera s Hvara dobila je velike ovacije publike. Kolekcija se sastojala od hlača, košulja, pulovera i odijela modernih krojeva.

Martina Sporiš je kroz svoju kolekciju 'Žena ptica' ispričala priču o ženi koja je majka, vještica, prijateljica i ljubavnica te oduševila Ivanu Omazić, bivšu dizajnericu modne kuće Celine.

Fyodor Golan, kreativni dvojac koji je zanat ispekao u radionicama Alexandera McQueena oduševio je zagrebačku publiku svojom kolekcijom inspirianu poganstvom, grčkim božicama i tribal mitovima. Dvojac je koristio kombinacije najrazličitijih materijala koji daju privid zmajeve kože, što dodatno naglašava mitologiju koja se proteže kroz čitavu kolekciju.

Carlos Diez predstavio je kolekciju inspiriranu crnom i plavom bojom te bojom noći. Kolekcija se sastojala od crnih odjevnih predmeta ukrašenih sa svjetlucavim metalnim dodacima. Posebno iznenađenje revije bile su muške mini suknje od kože, a manekeni koji su ih nosili dobili su i poseban pljesak od publike.

Ivana Popović je dobila najveće ovacije treće večeri. Uvijek originalna i nepredvidiva i ovaj put uspjela je oduševiti publiku sa akrobacijama na pisti u kojima je sudjelovala i njezina mlađa kćer Ava. Akademska kiparica Ivana danima je pekla grudnjake i korzete te ih ručno oslikavala.

Aminaka Wilmont, londonsko-švedski dvojac predstavio je svoju kolekciju 'Totem' inspiriranu željom za stvaranjem novog plemena. Životinjski uzorci, imitacija kopita na nogama manekenki, mekane siluete sa asimetričnim krojevima, te korištenje pruga kako bi izdužile figuru ključna su obilježja kolekcije. Prvu večer Fashion weeka Aminaka je u publici uočila Lanu Baneli i ponudila joj da bude zaštitno lice njezine revije u Zagrebu što je Lana i prihvatila i zablistala u njezinoj kreaciji.

U tri dana trajanja Dreft Fashion Weeka zagrepčanima i Hrvatskoj su se po prvi puta predstavila velika europska modna imena s londonskog i madridskog tjedna mode  , a hrvatski diajneri pokazali su da mogu predstavljati svoje kolekcije uz bok renomiranim stranim dizajnerima. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju