Proljeće, ljeto, jesen, zima nisu samo godišnja doba već i nazivi kojima stručnjaci za make up karakteriziraju tipove žena. Doznajte koji ste tip i pravom šminkom naglasite prirodnu ljepotu

Kako bismo na najbolji način istaknuli našu prirodnu ljepotu trebalo bi se upoznati s bojama lica tre pronaći odgovarajuće proizvode, a o tome koju šminku koristiti odlučuju četiri osnovna elementa: boja tena, kose, očiju i obrva.

Ovi elementi određuju i tip žene koja može biti proljeće, ljeto, jesen ili zima. Kako bi otkrili koji ste vi tip valja detaljno promotriti prirodne kolorite na vašem licu, a to je najbolje učiniti odmah nakon tuširanja, dakle bez odjeće, s kosom potpuno odmaknutom od lica.

Većina žena ima obojenu kosu pa čak i obrve. No i u tom segmentu postoje vrlo jasna pravila je r preporuka je da umjetnom bojom ne smijete previše odstupati od onoga što nam je priroda dala.

No to ne znači da plavuša uvijek mora ostati plavuša, a brineta uvijek biti tamna već da je potrebna detaljna analiza vaše boje kako bi mogli odabrati onu koja će unatoč promjeni istaknuti sve vaše prirodne adute.

>> Otkrjite koji ste tip žene i pronađite idealni make up! Žena proljeće

>> Žena ljeto: Koje boje vam najbolje pristaju?

ŽENA JESEN
Ženu jesen opisuje smeđa kosa u raznim nijansama i tamne oči, a odgovaraju joj topli tonovi i zemljane nijanse. Ten žene jeseni obično traži toplu podlogu, odnosno boju tekućeg pudera kao što je boja meda ili pak terakota.

Što se sjenila tiče ne možete pogriješiti s toplim smeđim i bakrenim tonovima, a od svijetlih, sjajnih sjenila koja se nanose na početak kapka oku daju volumen vizažist Saša Joković preporučuje nježno ružičastu, bež i zlatnu boju. Izbjegavajte hladne boje kao što je srebrna, ljubičasta, plava i siva.

Žene jesen uglavnom karakterizira nešto tamniji ten uz koji treba odabrati pravo rumenilo koje može sakriti nedostatke i istaknuti prednosti lica. Boje rumenila također su tople i kreću se od nježno narančastih do bakrenih tonova.

No žena jesen može biti i svjetlije puti kao što je Julia Roberts, a uz takvu boju puti se ne smije pretjerivati s bojama već pratiti nježne nijanse kože, ali u istom, toplom tonu.
Ruževi mogu varirati od boje koralja preko brončane i prirodne boje mesa pa sve do ljubičaste.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju